Колишнього члена «Правого сектору», якого СБУ назвало неонацистом і педофілом, суд відпустив під домашній арешт

Колишнього члена «Правого сектору», якого СБУ назвало неонацистом і педофілом, суд відпустив під домашній арешт
У понеділок, 25-го травня, житомирським судом було прийнято рішення відпустити члена громадської ради при Житомирській ОДА Ігоря Пірожка під домашній арешт.

Про це сказала керівник прес-служби УМВС в області Алла Ващенко.

Слідство d справі триває.

Ігор Пірожок був заарештований 23 травня в Житомирі при спробі продати бойові гранати. Після затримання співробітники СБУ та міліції провели обшук у будинку, де проживає Пірожок - в селі Старий Солотвин Бердичівського району. Відкрито кримінальну виробництво за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Відео дня

СБУ також розповіла, що Ігор Пірожок багато років прожив у Росії, де він відомий як неонацист, засновник російської фашистської організації «Легіон« Вервольф ». Затриманий раніше був двічі судимий на території Російської Федерації: за спробу підірвати спорткомплекс «Олімпійський» під час єврейського фестивалю та зберігання наркотиків. В Україні він також отримав вирок за виготовлення, збут і розповсюдження порновідеопродукції за участю неповнолітніх хлопчиків. Повернувшись в Україну, зловмисник оселився в районному центрі Житомирської області і навіть став політичним радником однієї з громадських організацій регіону. З початку 2015 він налагодив поставки зброї і боєприпасів з району проведення антитерористичної операції для незаконного перепродажу.

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up