Чи повернуть батьку пораненого вояка вкрадені 38 000 гривень?

Чи повернуть батьку пораненого вояка вкрадені 38 000 гривень?
Крадії бувають різними: одні задовольняються декількома гривнями, поцупленими з гаманця у тролейбусі чи маршрутці, інші ж здійснюють крадіжки в інший спосіб і в набагато більших масштабах. 4 серпня з картки батька пораненого вояка АТО дивним чином зникла пристойна сума коштів, призначених для лікування та реабілітації сина.

Михайло Рибак воював під м. Волноваха Донецької обл. Хлопець отримав тяжке поранення в голову, для надання медичної допомоги його переправили до військового госпіталю Одеси. Тут бійцю зробили операцію, після якої він вже два місяці перебуває в комі. Для того, щоб врятувати життя пораненому, активісти громадської організації допомогли батьку хлопця Володимиру Рибаку оформити картку в житомирському відділенні ПриватБанку, що на Проспекті Перемоги, 99.

На банківську картку стабільно надходили кошти від небайдужих громадян. Проте 4 серпня Михайло Рибак (у якого ще один син на даний час перебуває в АТО), отримав смс-повідомлення про те, що з його банківської картки знято спочатку 19 тис. грн, а потім ще 18 500. Чоловік поспішив заблокувати картку, але вже було запізно. Розповідає, що приблизно за тиждень до інциденту отримав смс такого змісту: «Сдохни каратель и убийца». Каже, що це змусило його насторожитись.

Чоловік подав заяву до прокуратури, потім справу передали до УМВС України в Житомирській області. За фактом шахрайства (ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України) правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Справа набула значного розголосу та потрапила на контроль міністерства внутрішніх справ України. Службове розслідування провели й у ПриватБанку.

Відео дня

Розслідування по факту вчинення даного злочину ще триває. Усіх подробиць не розголошують в інтересах слідства, проте відомо, що результати вже є. Зловмисницею виявилась жителька Дніпропетровська, яка спокійно позує на фото з карткою в руках. Відкритим залишається єдине питання – чи відшкодують чоловіку втрачені кошти?

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Буян Александр

    Проблема не в шахраях а в Приватбанку, який забезпечує можливість таких операцій. На мене теж хотіли оформити, тепер чекають моєї смерті, у них довічний договір. Цікаві проблемки виникають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:48 За програмою «Енергодім» завершена модернізація ОСББ в Житомирі 16:19 Трьох викладачів професійного ліцею Житомира викрили на антиукраїнській агітації: заперечували воєнні злочини рф 16:00 У Житомирі трьом наркоділкам повідомили про підозру за виготовлення амфетаміну 15:40 На території Житомирської громади заборонено продаж алкоголю з 22:00 до 8:00 Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 15:20 На Бердичівщині поліція розшукує безвісно зниклого 42-річного чоловіка 15:00 У голови Житомирської ОВА - 15 радників: «Антикорупційний штаб» розповідає про одну з найбільш загадкових посад в Україні 14:40 У Станишівці вантажівка збила пішохода - чоловік в лікарні 14:20 В одному з сіл Житомирського району місцевий житель смертельно поранив сусідського кота з пневматичної гвинтівки 14:00 «Банківські працівники» з в’язниці спустошували рахунки пенсіонерів – на Житомирщині судитимуть злочинне угруповання photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: напередодні свята photo_camera 12:41 Ветерани можуть скористатися програмою безоплатного зубопротезування 12:20 Як потрапити до 1 класу дитині без прописки? Відповідає Департамент освіти Житомирської міської ради 12:00 Як тепер видалятимуть засохлі й пошкоджені дерева та обрізатимуть крони дерев на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків Житомирської громади 11:40 4 і 5 травня в Свято-Михайлівському кафедральному соборі відбудеться освячення великодніх пасок 11:18 На трасі Київ-Чоп пенсіонер на електроциклі зіткнувся з автівкою photo_camera 11:00 Дотримуйтеся заходів особистої та громадської безпеки упродовж Великодніх свят 10:40 У Житомирі у Великодню ніч буде посилено роботу громадського транспорту 10:20 У Житомирі неподалік ринку «Хмільники» пограбували пенсіонера 10:00 Трагедія у селі Поліське: застреленими з вогнепальної зброї знайшли цілу родину photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up