Термін сплати податків не переноситься

Термін сплати податків не переноситься
Житомирська об’єднана державна податкова інспекція нагадує, що термін сплати податків і зборів не переноситься у зв’язку з перенесенням термінів подання податкових декларацій.

Якщо останній день сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, то Податковим кодексом України  не передбачено перенесення термінів сплати. 

Це означає, що платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації (без урахування перенесення термінів подання звітності у зв’язку з вихідними чи святковими днями).

У випадку, коли останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.  Тобто граничні строки подання податкової декларації збільшуються.

Відео дня

Граничними термінами подання податкових декларацій та сплати податкових зобов’язань є за:

  • ІІ квартал п. р.: 11 серпня та 19 серпня 2014 року відповідно;
  • ІІІ квартал п. р.: 10 листопада та 19 листопада 2014 року відповідно;
  • ІV квартал п. р.: 9 лютого та 19 лютого 2015 року відповідно.

Крім того, звертаємо увагу платників ПДВ на те, що останнім днем сплати суми податкового зобов’язання з ПДВ, для суб’єктів господарювання, які звітують щомісячно, є 30 липня 2014 року.

За повідомленням Інформаційно-комунікаційного відділу Житомирської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up