Шмигаль порадив українцям напряму укладати угоди з постачальниками газу

Шмигаль порадив українцям напряму укладати угоди з постачальниками газу

На думку прем'єра, це допоможе зберегти стабільну ціну до кінця опалювального сезону.

Ціна на блакитне паливо для всіх українців не буде змінюватися до кінця опалювального сезону. Наприклад, у "Нафтогазу"— це 7,96 грн за кубічний метр.

Про це заявив голова уряду Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, - повідомляє ТСН.

Також він нагадав, що цього тижня уряд також удвічі знизив тариф для тих українців, які опинились без постачальника газу. Ціна так само становитиме 7,96 грн за кубічний метр і діятиме від 1 жовтня до 31 листопада.

Відео дня

"Тому закликаю людей не гаяти час та укладати договір із "Нафтогазом" або іншим постачальником, аби зберегти для себе таку ціну протягом усього опалювального сезону", - сказав Шмигаль.

Слід наголосити, що вартість транспортування газу оплачується окремо.

Як повідомлялося, від січня 2022 року газорозподільні компанії пропонують підняти ціни на послугу з розподілу газу, зокрема «Житомиргаз» збирається підняти у 2,5 раза. Через це у Житомирі відбулася акція протест і громадські обговорення.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала «Житомиргаз Збут» на 153 тисячі гривень.

Нагадаємо, ТОВ «Житомиргаз Збут» встановив річний тариф на газ -  7,99 грн/м куб. Така ціна діятиме з 1 травня поточного року до 30 квітня 2022 року.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up