«Тарифна» комісія оштрафувала «Житомиргаз Збут» на 153 тисячі гривень

«Тарифна» комісія оштрафувала «Житомиргаз Збут» на 153 тисячі гривень

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала АТ "Житомиргаз Збут" на 153 тис. гривень за численні порушення ліцензійних умов.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні комісії, повідомляє Укрінформ.

Спочатку НКРЕКП планувала оштрафувати газопостачальника на 450 тис. грн, але у зв'язку із урахуванням компанією зауважень до своєї діяльності штраф був зменшений до 153 тис. грн.

Зазначається, що "Житомиргаз Збут" має борг перед "Оператором ГТС України" у розмірі 783,65 тис. грн та перед НАК "Нафтогаз України" - у розмірі 361,403 млн грн. При цьому рівень розрахунку газопостачальника перед Нафтогазом за отримане у 2020 році "блакитне паливо" склав лише 0,08%.

Відео дня

"Житомиргаз Збут" також із запізненням у 2-28 днів оприлюднював ціни на газ для споживачів у вересні-грудні 2019 року та у травні-серпні 2020 року; не забезпечив можливість створення власного кабінету споживача на сайті компанії; надавав звітність із порушенням встановлених законодавством термінів.

Крім того, "Житомиргаз Збут" у 2017-2020 роках брав із своїх клієнтів плату за безоплатні послуги.

Як повідомлялося, у вересні НКРЕКП оштрафувала АТ "Чернігівобленерго" на 850 тис. гривень за численні порушення ліцензійних умов.

Читайте також:

Вибиті двері, бійка, громадські обговорення без людей: у Житомирі протестували проти свавілля Житомиргазу.

Садочки з власними котельнями укладають договори з «Нафтогаз Трейдинг».

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up