На Житомирщині чиновники закупили дороге пальне на суму 1,7млн. грн.

На Житомирщині чиновники закупили дороге пальне на суму 1,7млн. грн.
Службові особи одного із сільськогосподарських державних підприємств Житомирської області протягом 2012 року без конкурсних торгів уклало договори з ТОВ «П» щодо придбання автомобільного палива на загальну суму 1,7 млн. грн. (з ПДВ) за цінами, що значно вище середніх роздрібних цін на аналогічні види палива.

Цим самим посадовці порушили п.1 ст. 75 Господарського кодексу України та п.1 ст. 2 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Фахівцями ГУ ДФС встановлено ознаки дій, спрямованих на доведення даного державного підприємства до стану неплатоспроможності шляхом штучного створення та нарощування заборгованості у сумі 4,1 млн. грн.

За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення та розпочато кримінальне провадження, що кваліфікується за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України про розтрату коштів підприємства у сумі 213 тис. грн.

Відео дня

Крім того, у січні 2015 року відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Житомирській області проведено заходи з метою виявлення фактів легалізації злочинних доходів, відпрацювання пріоритетних галузей економіки, за результатами яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 4 кримінальних правопорушень у сфері державних закупівель за предикатним злочинами (що передують відмиванню доходів) на суму 1 млн. 166 тис. грн.

За повідомленням Сектору комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up