Чим багаті, тим і раді: що задекларували новообрані депутати-мажоритарники від Житомирщини

Чим багаті, тим і раді: що задекларували новообрані депутати-мажоритарники від Житомирщини

Нещодавно Верховна Рада України розпочала власну роботу у новому складі. При цьому Житомирська область буде представлена 6-ма оновленими обличчями на політичній арені. 

Ми промоніторили дані сайту Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) та з`ясували, як живуть народні обранці.

Ті, кого споглядатимемо найближчі 5 років

За даними ЦВК Житомирського округу, на роботу до столичної Ради буде відряджено 6-ох депутатів. Проте зовсім не варто думати про те, що до нас приходять лише нові обличчя; на те, що «старі» відходять у тіньовий сектор, – сподіватися не потрібно. Виключенням, певно, стануть вчитель історії Бердичівського педагогічного коледжу Богдан Кицак та колишній воїн ООС Ігор Герасименко, котрі в своєму минулому подібного досвіду не мали. При цьому наймолодшим депутатом Верховної Ради від Житомирщини став Дмитро Костюк, котрого висунули жителі Новоград-Волинського округу № 65. Також ми знову побачимо Володимира Арешонкова, котрий вже встиг «пізнати хліб» Верховної Ради, починаючи з 2014-го року у складі Ради минулого скликання. Певно, що не так вже погано працюється житомирським депутатам у столиці, якщо сума доходів пана Володимира за попередні 5 років безперебійної праці на благо людей із 242 172 грн зросла до 549 710 грн. До речі, представлятиме в Раді інтереси нашої області і депутатка від 66-го (Малинського) округу Тетяна Грищенко, котра на останніх президентських виборах була у складі окружної виборчої комісії від колишнього «регіонала» Юрія Бойка. А вже у другому турі президентської кампанії була обрана головою окружної виборчої комісії від Зеленського, оскільки представлятиме партію «Слуга народа».

Почесний список закриває депутат від 67-го округу Сергій Кузьміних, у біографії котрого знаходимо факти про підприємницьку діяльність, а також те, що він – засновник благодійної організації «Міжнародний Благодійний Фонд братів Кузьміних».

Відео дня

Маємо те, що маємо

Цікавим є той факт, що із 6-ти заявлених депутатів лише у 4-х декларація є заповненою та оприлюдненою на сайті НАЗК України. Декларації представників від партії діючого президента – Сергія Кузьміних та Дмитра Костюка – ми, на жаль, так і не знайшли. Попри це варто зауважити, що на кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих Центральною виборчою комісією у порядку, встановленому Законом України «Про вибори народних депутатів України», поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції» (пункт 4 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції»). Це означає, що кожен народний обранець вимушений привселюдно опублікувати дані про власні доходи перед своїми виборцями. 

А за душею небагато

 «Темними конячками» деклараційного процесу залишаються Костюк та Кузьміних. Про першого відомо лише те, що депутату 26 років, він є журналістом столичного телеканалу «Еспресо», а також є жителем Новоград-Волинського району. Чи має пан Костюк нерухомість, активи, а, можливо, і автотранспортний засіб, є фактом досі невідомим для ЗМІ. Щодо Костюка, то на Інтернет просторах новообраний депутат здебільшого фігурує як громадський діяч. Але це ще не так цікаво, як те, що раніше нікому не відомий депутат Кицак від «Слуги народу», котрий в минулому отримував зарплатню на посаді вчителя історії в Бердичівському коледжі за рік в розмірі 89 163 грн (близько 7430 грн на місяць), зміг внести заставу щодо власного балотування в депутати. Це ще не враховуючи витрачені кошти у розмірі майже пів мільйона грн на агітаційну кампанію кандидата. До речі, згідно із його останньою декларацією, пан Кицак не має власної нерухомості, а також рухомого автотранспортного майна.

Говорячи про декларацію «королеви» серед 5-х «королів» – Тетяни Грищенко, то розуміємо, що її єдиною задекларованою власністю є житловий будинок у Малині, а також автомобіль марки «Infiniti» модельного ряду FX 35 2007 року випуску (ціна б/у авто стартує від 349 923 грн). Наприкінці приділимо увагу тому депутатові, котрому дісталася найбільша прихильність від народу під час позачергових виборів 21 липня 2019 року – Ігорю Герасименку, який водночас є членом громадської організації учасників бойових дій на сході країни. Так у власній декларації пан Герасименко оприлюднює право на володіння гаражем та квартирою у Радомишльському районі Житомирської області, а також автомобілем марки «Subaru» 2008 року випуску.

P.S. Що ж, тепер нам лише залишається сподіватися на справедливу та чесну роботу новообраних депутатів, а також замислитися над тим, чи дійсно так важко живеться народним обранцям…

Ірина Хоцька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up