Житомиряни просять повернути попередню розмітку на площі Соборній

Житомиряни просять повернути попередню розмітку на площі Соборній

Вже другий тиждень в центрі Житомира функціонує нова дорожня розмітка. За цей час люди ділилися різними думками щодо нової схеми руху: дехто висловлював своє невдоволення, мовляв, незручно їздити, інші ж говорили про те, що треба звикнути, і що розмітка подобається.

На сайті електронних петицій до Житомирської міської ради з’явилася пропозиція від містян із наступним текстом:

«Щоб позбутися заторів – повернути попередній варіант дорожньої розмітки на площі Соборній, а саме: по центру круг, по стороні офісу МТС та Житомирського районного суду перпендикулярно тротуарам парковка для легкових авто».

Журналісти редакції «20 хвилин» звернулися за коментарем з цього приводу до заступника міського голови Дмитра Ткачука:

Відео дня

«Це не високе мистецтво, це організація дорожнього руху, і ті, хто порушують правила, їм часто не подобається існування самих правил. Той, хто звик їздити швидко, йому не подобається те, що треба зменшувати швидкість, той, хто не знає ПДР і їде неправильно через коло, тому не подобається така організація, бо вона є для нього незнайомою. 

Якщо в петиції чи в будь-яких зверненнях є якісь конструктивні зауваження чи пропозиції, то вони обов’язково будуть враховані. Позиція «мені не подобається», не знаю, що тут можна розглянути, чи до яких висновків можна прийти, коли просто кажуть «Не подобається».

Також ми вирішили дізнатися, як використовуватимуть вільний простір, зі сторони аптеки:

«По вільному простору в вересні був презентований варіант заходів, які там можуть бути реалізовані. Зараз впродовж зимового періоду створена робоча група, яка опрацьовує подальший розвиток майдану Соборного і площі Перемоги в цілому, і по даній ділянці будуть запропоновані на весну варіанти рішень, по тому, як його облаштувати. Зрозуміло, що в зимовий період проводити там якісь активності – не буде доцільним», - пояснив Дмитро Ткачук.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (12)
  • Oleg Boichuk

    Дуже небезпечний проект, Наприклад, як можна виконувати безпечно  перевлаштування з однієї смуги в іншу, навіть при швидкості 30 км, якщо довжина цих смуг близько 25м.? Пішки ходити може і зручно, а їздити не зручно.
         Сам по собі проект складно сприйнятний:
    - відбувається концентрація потоків авто в одній точці - на малому колі. В інститутах вивчається таке поняття як пересікаання потоків через одну точку, ії розраховують, регулюють і зменшують;
    - рухаючись  на авто зорієнтуватися, яку  зайняти полосу, щоб в кінцевому випадку  потрапити в потрібному напрямку досить складно, особливо, для категорій водіїв, які:
    А -рухаються вночі,
    Б- іногороднім,
    В - не знають досконало правил, а як отримують права -  загальновідомо.
    Г - встановлені  відбійнички - можуть бути непоміченими і випадково задітими.
     Друге запитання по парковці,  - навіщо в центрі площі  незручні парковки. Звичайно парковки потрібні, і чими ії більше - тим краще, але на площі вони тільки розсіюють і відволікають увагу водіїв що рухаються.  Поясню  Ткачуку Дмитру, - складна розмітка, велика кількість знаків, тимчасових технічних засобів, з усіх сторін проходить рух, у водіїв зростає потреба в оглядовості, в т.ч. у зеркалах заднього виду  і при цьому в "нагрузку"  без потреби, заставлені авто, буси, які закривають певним чином  оглядовість.
    Можливо двох рядна стоянка біля колишнього памятника - це правильно, це більш менш допустимо і там вона сама проситься, Але в інших нішах площі - не зручно.
      Підсумовуючи сказане, на мій погляд, даний проект можна використовувати, як тимчасовий, коли можливо виникатиме в ньому  небхідність, але на постійній основі при можливості збільшити коло - чого намагаються всі міста (будують розвязки, проспекти,) ми самі себе обмежили  "тимчасовим" не зручним проектом.
  • Eduard Tsaruk

    Зробіть нову розмітку... Така як була...
  • Mark Kyryliuk

    Згоден зі словами заступника міського голови. На мою думку, нова розмітка є доречною і логічною, адже забезпечує багато місця для паркування. Цікаві були б відгуки, коли б довелося шукати іншу безкоштовну парковку. Просто в нас такий народ, якому все не подобається. 9 відгуків і всі негативні
  • Алекс

    Проектировщики полные дибилы , движение в час пик нереально, пробки, короче отмывка денег есть работа для прокуратуры....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up