Цього року на Житомирщині сталося понад 2700 ДТП, в яких загинули 117 людей: поліція нагадує водіям про правила безпеки на дорогах

Цього року на Житомирщині сталося понад 2700 ДТП, в яких загинули 117 людей: поліція  нагадує водіям про правила безпеки на дорогах

Вже зараз автомобілісти мають подбати про певні заходи, що убезпечать від неприємностей під час руху автошляхами в ускладнених погодних умовах.

Поліцейські закликають водіїв та пішоходів відповідально ставитися до заходів безпеки, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП області за 9 місяців 2020 року на території Житомирщини сталося понад 2700 ДТП, в яких загинули 117 людей, та ще понад 850 – травмовано. Серед цієї кількості зареєстровано 133 дорожньо-транспортних пригоди за участю дітей. На жаль, 7 дітей загинуло, ще 129 отримали травми.

За аналогічний період минулого року у ДТП загинуло 134 людини, а травми отримали понад 960.

Відео дня

У половині випадків дорожньо-транспортні пригоди ставались у результаті зіткнення рухомих транспортних засобів, ще у понад 15% – зіткнення з нерухомим транспортним засобом та у 8% випадків – наїзду на перешкоду. Пішоходи потрапляли під колеса автомобілів у 191 випадку (6,8%).

Найчастіше загибель людей ставалась через зіткнення транспортних засобів (34%), наїзд на пішохода (28%), наїзд на перешкоду (14%) та перекидання автомобілів (10%). У таких же видах автопригод відбувалось і травмування людей.

Поліцейські відзначають, що найпоширенішими причинами ДТП є порушення правил маневрування, недотримання дистанції, перевищення безпечної швидкості та порушення правил проїзду перехресть.

153 дорожньо-транспортні пригоди вчинили водії, які керували автомобілями у нетверезому стані. У результаті таких подій загинули 6 людей, ще 54 отримали травми різного ступеню тяжкості.

 

Відтак поліцейські нагадують учасникам дорожнього руху про важливість дотримання правил безпеки, що допоможуть уникнути аварійних ситуацій на дорозі.

Зокрема, водіям завжди варто враховувати погодні умови та технічний стан автомобіля. У разі застереження синоптиків про можливі сильні опади, обледеніння автошляхів, густого туману, бажано утриматись від поїздок власним автомобілем. Адже складна обстановка на дорозі вимагає максимальної концентрації уваги та професійних дій.

Тож відслідковуйте ситуацію на дорогах за повідомленнями офіційних джерел та за допомогою спеціальних електронних сервісів. Враховуйте можливі ускладнення та ретельно плануйте маршрут пересування.  Якщо виникла нагальна потреба вирушити у дорогу у складних умовах, подбайте про запас палива, візьміть з собою їжу та гарячий чай чи каву, тепло одягніться, не забудьте зарядити засоби зв’язку, повідомте рідним чи друзям про план поїздки та очікуваний час прибуття.

Керуючи транспортним засобом, завжди будьте максимально обережні, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожніх обставин. Не забувайте про необхідність з 1 жовтня вмикати ближнє світло фар під час руху поза межами населених пунктів.

Слизька дорога є тим чинником, що збільшує гальмівний шлях транспортного засобу у кілька разів. Тому, якщо виникає потреба зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Не робіть різких маневрів та завжди переконуйтесь, що це буде безпечно для інших учасників руху. Не забувайте при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

Особливо будьте уважними й обережними під час руху у нічний час або упродовж тривалого перебування за кермом. Пам’ятайте, що втома водія у дорозі – один з ризиків потрапляння у ДТП. Відчувши потяг до сну, втому, погіршення самопочуття – зупиніться у безпечному місці та дозвольте собі відпочинок, у разі необхідності - зверніться по допомогу.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду чи технічну несправність, не будьте байдужими: запропонуйте посильну допомогу, викличте аварійні служби або зателефонуйте за номером «102».


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів 15:00 Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up