Транспортні зміни: маршрут №4 припинив свою роботу

Транспортні зміни: маршрут №4 припинив свою роботу

З 6 серпня маршрут сполученням “Крошня - Силікатний комбінат” більше не обслуговує житомирян.

Новина про те, що приватне перевезення за №4 не курсуватиме містом, обурила жителів району Паперової фабрики, адже, за їх словами, - це єдиний маршрут, який мав зручні часові рамки, адже виїжджав на рейс раніше інших та завершував роботу найпізніше. Тож чому зняли сполучення та чи буде йому альтернатива? Саме з цими запитаннями прийшли житомиряни до заступника міського голови Дмитра Ткачука.

“Поясніть, будь ласка, чому зняли маршрут №4? Це був дуже комфортний марштрут для усіх місцевих людей. У деяких жителів робочий день починається о 7.30, а перша маршрутка з району Паперової фабрики виходила на лінію о 7.00, дуже зручно. 27 маршрут зняли, 37 також, тепер і 4-ку - просто знущання”, - обурюються жителі району Паперової фабрики.

Дмитро Ткачук розповів, що платформою для відміни сполучення “Крошня - Силікатний комбінат” стала нездорова конкуренція на дорозі та нерентабельність маршруту.

Відео дня

“Для будь-якого мікрорайону критичним є наявність сполучення, і сьогодні є два фактори, які болюче сприймає кожна людина: вартість проїзду і наявність транспорту та його завантаженість. Коли транспорту багато, 3-4 маршрути йдуть на одній ділянці дороги у один мікрорайон, як наслідок - ми маємо нездорову конкуренцію (тому що кількість пасажирів стала). Кожен з них намагається гнатись за своїм пасажиром, ви бачили і знаєте, чим це закінується: водій десь не зупиняється на зупинці, бо не хоче або бачить, що стоять люди старшого віку. Коли маршрутка їде напівпуста, водій порахує, прийде і каже, аби йому підняли тариф на проїзд, бо невигідно випускати маршрут. Коли транспорту відповідно менше, тоді дохідність виростає, і це прямо відбивається на тарифі”, - пояснив заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Дмитро Ткачук додав, що на сьогодні мікрорайон Силікатного комбінату має достатню кількість транспортного сполучення, а ті маршрути, які там відмінили раніше, були просто нерентабельні для перевізників, внаслідок останні їх познімали.

“Левова частка маршрутів знялась лиш тому, що перевізник відмовився їх обслуговувати, адже для них це є фінансово невигідно. Аби стабілізувати цю ситуацію, є два виходи: або піднімати тариф, або оптимізувати кількість транспорту в місті”, - каже Дмитро Ткачук.

До слова, власницею маршруту №4 є Бабкіна Т.А. За даними міської ради, взимку вищезгаданий маршрут показував 70%  виконання планових показників.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Alex Tkachuk

    Прикольно 20 хвилин фотки тирить )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up