Мільйони в асфальт: ремонт однієї вулиці міста коштує 30 млн грн

Мільйони в асфальт: ремонт однієї вулиці міста коштує 30 млн грн

Міська влада ухвалила рішення про передачу вул. Параджанова на баланс ОДА, яка, своєю чергою, ремонтуватиме її за кошти дорожнього бюджету.

Через проведення капремонту дороги державного значення Т-06-14 Глибочиця – Станишівка через Калинівку, Клітчин на ділянці км 0+000 – км 2+184, майже півроку об'їзд великовагового автомобіля здійснювався саме через вул. Параджанова, тому збитки, нанесені дорожньому покриттю, має покрити обласний апарат.

«Відповідно до ст. 29 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив передати функції замовника та проектно-кошторисну документацію на «капітальний ремонт вул. Сергія Параджанова (перехрестя шосе Київське – вул. Сергія Параджанова до буд. № 64) в м. Житомирі» управлінню дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської обласної державної адміністрації», – зазначається в офіційному документі міськради.

Про жахливий стан дороги по вул. Параджанова знає майже кожен пересічний житомирянин. Оскільки це важлива транспортна магістраль, вже були спроби ремонту вулиці. КП "УАШ" навесні почало виконувати тимчасові "ямкові" роботи з ліквідації аварійних ям, які, на думку житомирян, не дали ніякого результату.

Відео дня

"Вулиця в жахливому стані, я вже декілька разів ремонтував своє авто, а все через стан покриття дороги місцевого значення", – обурюється житомирянин Максим.

Начальник управління комунального господарства Олександр Марцун пояснив, що саме він має на руках позитивний висновок про передачу об'єкта на баланс облдержадміністрації. Також чиновник розповів, які саме дорожні роботи будуть проведені за кошти області.

"Ми нещодавно отримали позитивний висновок і тепер дійсно передаємо цей об’єкт на баланс облдержадміністрації, аби ті виконали ремонт за кошти дорожнього фонду. Там будуть міняти борти, також асфальтобетонне покриття та прилеглі тротуари. У проект входить якісний двошаровий асфальт, який витримує навантаження до 40 тонн. Капітальний ремонт даної вулиці буде коштувати близько 30 млн грн", – розповів Олександр Марцун.

Куди підуть виділені на дороги мільйони: в асфальт, в повітря чи ще кудись, точної відповіді ми не отримаємо, але маємо надію, що вже незабаром відчуємо їх, подорожуючи Житомиром, сидячи у власних автівках чи маршрутках.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Ігор Шеремет

    Гарантія 10 років?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up