Стихійні смітники у Житомирі розмножуються

Стихійні смітники у Житомирі розмножуються
Сміття
Проблема стихійних смітників набирає обертів. Нещодавно жителі вулиці Саєнка почали скаржитися на сморід біля Вересівського шляху.

Виявилось, що на провулку Саєнка 54/3, поблизу Вересівського шляху, знаходиться сміттєзвалище, де постійно спалюють пластикові пляшки, що супроводжується викидом шкідливого діоксину. Мешканці постійно скаржаться на головний біль та нудоту.

Як повідомляють жителі, така процедура стала систематичною. Також поблизу смітника знаходиться водойма, у якій постійно купаються діти, відповідно, усі шкідливі речовини та виділення потрапляють туди.

Відео дня

Ця ділянка не входить у сферу впливу управління комунального господарства Житомирської міської ради. Тому, ми звернулись в КП «Інспекція благоустрою».

Начальник лінійного відділу Олександр Круглий зауважив, що вплинути на стан приватної ділянки не в силі.

– Так, ми можемо виїхати на місце і оглянути його, але, на жаль, нічого, окрім певних зауважень, зробити не в праві.

Олександр Круглий повідомив також, що проблема цієї ділянки може бути вирішена Державною екологічною інспекцією у Житомирській області, що, відповідно, і стала наступною інстанцією, куди звернулись журналісти «20 хвилин».

Начальник інспекції та головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області Богдан Гнатюк повідомив, що проблема смітників стихійна.

– У 2012 році інспекції заборонили розраховувати збитки за засмічення. Тому, ми виїжджаємо на ділянки згідно заяв чи скарг городян, фіксуємо проблему та передаємо результат рейдів на розгляд комісії з питань поводження з безхазяйними відходами. Але, хочу зазначити, що проблему, пов’язану зі сміттям, створюють самі люди, які прагнуть потрапити в Європу, але нічого для цього не роблять. Якби кожен викидав сміття у зазначених для цього місцях, проблеми зі стихійними сміттєзвалищами не було б, – розповідає пан Богдан.

У результаті розмови, Богдан Йосипович пообіцяв направити 15-го серпня рейд за вказаною адресою.

За отриманими висновками, інспектори надішлють лист на розгляд комісії з питань поводження з безхазяйними відходами.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up