Золоті тротуари Житомира (третя частина)

Золоті тротуари Житомира (третя частина)

У договорі з підрядником відсутні пункти про штрафи та санкції, у випадку якщо роботи будуть виконані невчасно або неякісно.

 

Договір досі чинний. Міська рада не розірвала його. Куди дивиться юридичний департамент міської ради, невідомо. Адже за цей час можна було вчинити хоча б якісь дії на захист інтересів міста та житомирян.

Однак, 3 квітня 2017 року УКБ знову підписало акт виконаних робіт, а вже 4 квітня компанії перерахували 1,1 млн грн.

Наразі в Господарському суді Житомирської області розглядається дві справи за позовом ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» до Житомирської міської ради про несплату 1 843 008 грн за вже виконані роботи. Міська рада адекватних дій у відповідь не робить. Це може призвести до того, що львівській компанії вдасться відсудити у Житомира ще 1,8 млн грн.

Відео дня

Відповідь на питання «Чи відстоюють чиновники інтереси міста та мешканців?» є очевидною – ні!

Якщо міська рада справді працює в інтересах житомирян, вона мала би зробити наступні речі:

  • провести незалежну експертизу якості робіт і матеріалів;
  • розпочати процес розірвання договору зі львівською компанією через недотримання термінів та якості робіт;
  • вже зараз залучати будівельні компанії до участі в тендері на роботи, які залишилося виконати;
  • провести справді відкритий та чесний тендер через систему електронних закупівель PROZORRO.

Щоби таке не повторилося, потрібно оприлюднювати інформацію про договори та угоди, які укладаються міською радою. Чиновники міської ради повинні працювати в інтересах міста, а не своїх власних.

Нині чиновники не бояться ані правоохоронних органів та установ, які б мали запобігати корупції, ані громадськості, ані навіть міського голови. Єдине, чого бояться чиновники, – публічності.

Це дозволить виявляти подібні угоди та схеми на початковому етапі. Та заощаджувати мільйони гривень житомирян.

Міська рада – не місце для «схемщиків», які отримують посаду для власного зиску. Мають бути відкриті конкурси, щоб посади отримували фахівці та спеціалісти, які справді хочуть розвивати місто та працювати в його інтересах.

Керівництво міста має відстоювати інтереси житомирян своїми діями, а не словами та заявами.

Микола Череднік

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up