Стіни і стеля у приватному будинку: варіанти оздоблення

Стіни і стеля у приватному будинку: варіанти оздоблення

Побудувати власний приватний будинок – це тільки півсправи. Його ще потрібно оздобити, та не просто як-небудь, а так, щоб раділи очі. При цьому дизайн стін повинен гармоніювати з оформленням стелі, утворюючи єдиний стиль. У цій статті ми зупинимося на варіантах обробки стін і стелі у приватному будинку.

Стіни – це своєрідна «оболонка» інтер’єру. Від їх декору залежить багато чого: і кольоровий «клімат» у квартирі, і її стиль, і навіть відчуття затишку або навпаки. Якщо стіни оздоблені невдало, тоді жодні, навіть найкращі, меблі не виправлять становище. Отож багато що залежить від правильного вибору матеріалів для оздоблення стін. Розглянемо найпопулярніші варіанти.

Шпалери

Відео дня

Шпалери міцно увійшли у наше життя як засіб обробки стін і стелі квартири або будинку. Грамотно підібрані і правильно поклеєні шпалери є істинною прикрасою нашого житла. Є кілька видів шпалер, і кожен з них підходить до певного типу житла. Одні краще підходять для передпокою, інші – для кухні, треті – для вітальні та спальні.

За допомогою правильно підібраної гами кольорів можна докорінно змінити кімнату. Так світлі шпалери візуально збільшать кімнату і додадуть у неї світла. Більш темні – навпаки, зменшать простір і дадуть відчуття прохолоди. Так само зверніть увагу і на розміри візерунка на полотнах.

Фарбування стін

Наразі все більш актуальним способом оздоблення стін у будинках є фарбування. Це стало можливим тому, що на ринку оздоблювальних матеріалів з’являються все нові й нові види фарб. При цьому використовуються сучасні технології та способи фарбування поверхонь.

Сьогодні більшість людей із середнім рівнем доходів відмовляються від купівлі шпалер для обробки своїх житлових приміщень. Помітно знижується і популярність інших видів обробки. Ціни на оздоблювальні матеріали постійно зростають. У цих умовах фарба – доступний матеріал для обробки, якість якого постійно поліпшується, а ціна падає. При цьому збільшення попиту на фарбу викликає і підвищення обсягу продажів. А те, що масово купується покупцями, не може коштувати дорого.

Декоративна штукатурка

Чудові якості декоративної штукатурки не потребують додаткових рекомендацій. Дві кімнати, навіть оброблені однією людиною за допомогою одних і тих же матеріалів і техніки, ніколи не будуть однаковими. Кожна ексклюзивна, адже малюнок штукатурки на стіні повторити неможливо. З її допомогою можна створювати цікаві ефекти, потрібно тільки оволодіти необхідною технікою. Таке покриття є дуже стійким до різного роду шкідливих впливів. Його важко забруднити, але якщо це якимось чином сталося – легко відмити.

М’які стіни в сучасному інтер’єрі

Існує величезна кількість всіляких методів ексклюзивного дизайнерського оформлення стін у квартирі. Візуально привабливим і найбільш ефектним варіантом вважається драпірування стін тканиною. Різноманіття несподіваних стилістичних рішень і насичена колірна палітра благородних відтінків, нескінченний політ дизайнерської думки і можливість використання різнофактурної оздоблювальної тканини дозволяють створювати високохудожні рішення в області оформлення сучасного інтер’єру.

 

Серед основних варіантів створення м’якої поверхні виділяють:

  • драпіровку;

  • повну обтяжку стінової поверхні із застосуванням рейкового каркасу;

  • повну обтяжку із закріпленням у стилі капітоне;

  • створення м’яких плиток.

Як зробити стелю в приватному будинку

Почнемо з того, що приватний будинок може бути зведений з різних матеріалів, тому конструкції перекриттів також споруджуються з різних елементів.

Основними з них є:

• бетонні плити перекриття або монолітна стеля;

• стеля по балках перекриття (зазвичай використовують дерев'яні бруси).

Варіант обробки стелі багато в чому залежить від матеріалу, з якого виконано перекриття. Розглянемо окремо кожен з них.

Бетонні плити перекриття

Така стеля відрізняється підвищеною міцністю, але от про рівність її поверхні говорити не доводиться. Тому не виключено, що в ряді випадків її доводиться вирівнювати. Правда, це буде залежати від оздоблювального матеріалу. Почнемо з найпростішого.

Фарба і шпалери

Ці види обробки вважаються традиційними. І багато заміських забудовників віддають перевагу саме їм, вважаючи їх одними з найбільш дешевих способів декорування стелі.

Натяжні й підвісні стелі

Якщо справа стосується занадто великого перепаду, то не варто особливо ламати голову над тим, як провести облаштування стелі в приватному будинку. Тут є тільки 2 варіанти – підвісні або натяжні конструкції.

Плюс натяжної стелі полягає в тому, що після його установки не потрібна подальша обробка. Це вже готовий декоративний елемент, дизайн якого можна вибрати за своїм розсудом. Це перше.

Друге – така стеля встановлюється за пару годин. При цьому немає ні брудних трудомістких, ні підготовчих робіт. Установники привезуть з собою готове полотно, натягнуть його на стелю і поїдуть. Все просто і швидко. Зате які можливості в плані дизайну відкриває цей матеріал!

Однак самостійно змонтувати натяжні стелі ви не зумієте, оскільки це складний процес, що вимагає не тільки знань і досвіду, але і наявності спеціальних інструментів і обладнання. Та й навички роботи з цими інструментами приходять у процесі їх використання. Тому не ризикуйте.

А ось підвісні гіпсокартонні стелі – це те, що ви цілком можете зробити самостійно. Для цього всього лише потрібно спорудити каркас з металевих профілів, прикріпити до нього гіпсокартонні листи і обробити їх ґрунтовкою й шпаклівкою. Після цього таку стеля можна фарбувати або наклеювати на неї шпалери.

Другий тип підвісної конструкції – це пластикові панелі. Вони монтуються так само просто, як і гіпсокартон. До того ж замість металевих профілів тут можна використовувати дерев'яні рейки, що здешевлює сам процес. Та й кількість елементів решетування набагато менше. Приплюсуємо сюди ще і той факт, що пластикові панелі - це вже готовий облицювальний матеріал, що не вимагає подальшої обробки і відрізняється великою різноманітністю декоративної поверхні.

Клейові стелі

Цей вид стельової обробки використовується все частіше через оригінальність дизайну, простоту монтажу і дешевизну матеріалу. Найчастіше застосовують полістирольні плити – легкі, міцні, володіють прекрасними тепло- і звукоізоляційними характеристиками. Звичайно, для їх укладання на стелю потрібно вирівняти поверхню, але не до такої міри, як з фарбуванням або наклеюванням шпалер.

Балки перекриття

Ці конструктивні елементи використовуються часто, особливо коли справа стосується дерев'яного будівництва. Дерев'яні балки встановлюють на стіни будинку, і їх доводиться обшивати з боку кімнати, створюючи стелю.

Для цього можна використовувати велику кількість матеріалів:

• Фанера, ДСП, ДВП;

• Гіпсокартон;

• Пластикові панелі;

• Рейкові конструкції;

• Натяжні стелі.

Але балки – це не плити, тому доведеться додатково утеплювати будинок. А для цього потрібно підшити чорнову стелю. Вона стане основою, куди буде покладений утеплювач.

Отже, підіб'ємо підсумки. У приватному будинку можна встановити практично будь-який з відомих видів стельового покриття. Все залежить тільки від вашого бажання і виділеного на обробку бюджету.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:00 Карколомна ДТП у Житомирі на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами 14:00 У Житомирі відбувся відкритий Чемпіонат Житомирської області з баскетболу серед дівчат photo_camera 12:40 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі залучалися для надання допомоги населенню та службам photo_camera 12:20 Дощове і неспекотне: синоптик розповіла, яким буде цьогорічне літо 12:00 Вночі у Житомирі виявили літню пані, яка загубилася
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up