У Житомирі вшановують пам`ять загиблого героя АТО Сергія Шепетька

У Житомирі вшановують пам`ять загиблого героя АТО Сергія Шепетька

Вшануймо пам`ять героя разом!

Сергій Шепетько походить з великої працьовитої сільської родини. Дитинство пройшло у рідному селі серед мальовничої поліської природи, мабуть, тому любов до рідної землі та її багатств Сергій зберіг у своєму серці назавжди. Навчався у Сущанській загальноосвітній школі, потім вступив до Олевського професійно-технічного училища № 10. Педагоги школи та училища згадують Сергія лише добрим словом: допитливий, відкритий до нових знань, ніколи не конфліктував, мав багато друзів.

В училищі на практичних заняттях йому не було рівних, майстер групи неодноразово відзначав, що хлопець знайшов себе, обрав спеціальність за покликанням, адже робота з деревом йому давалася легко. Це було зрозуміло, бо в селі всі пам’ятали Сергійового діда – Миколу, який був майстром «на всі руки»: міг змайструвати не тільки вікно чи двері, а й цілий будинок. Після училища у 2005 році Сергій був призваний до лав Збройних сил України, коли відслужив, деякий час проживав у м. Києві, працював на будівництві, охоронцем в інкасаційній службі. У 2007 одружився, у шлюбі народилися діти – син Данило та донька Христина. Після одруження разом із сімʼєю повернувся до свого рідного села, де влаштувався на роботу майстром лісу до Юровського лісового господарства.

Ліс та природа були його натхненням, життям; полюванню та рибалці Сергій віддавав увесь вільний час. Він мріяв про хорошу мисливську зброю, довгий час відкладав гроші і невдовзі придбав бажану рушницю для полювання, але не встиг її навіть випробувати.

Відео дня

У березні 2014 року Сергій Шепетько був мобілізований до лав Збройних сил України у зв’язку із нападом на країну російського агресора. Фактично з перших днів, перебуваючи у зоні бойових дій у складі комендантського взводу 30-ї окремої механізованої бригади, він відчув на собі всі труднощі війни.

Обставини загибелі солдата Сергія Петровича Шепетька ще раз підтверджують героїзм, патріотизм та порядність українського воїна. Він загинув 9 серпня 2014 року біля с. Маринівка Шахтарського району Донецької області, залишившись біля важко пораненого побратима, коли війська відступали, і був застрелений впритул російським найманцем, тому що не захотів підкоритися наказу ворога.

Нагороди: орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up