У Житомирі презентували книгу Пам’яті «Герої не вмирають!»

У Житомирі презентували книгу Пам’яті «Герої не вмирають!»

У сесійній залі Житомирської міської ради представили міську книгу Пам’яті «Герої не вмирають». У книзі зібрали інформацію про Героїв, які віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність України, захищаючи її рубежі на Сході – в зоні проведення антитерористичної операції.

 

Книгу презентувала директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко. Вона наголосила,що книга є теплим, світлим спогадом мами і тата, рідних, а також усіх тих, хто був поруч з бійцями під час їхнього життя.

У залі зібралися родини загиблих Героїв. Також на заході були присутні десантники 95 бригади і 199-го навчального Центру ВДВ, представники військкомату, Житомирського військового інституту ім.С.Королова, волонтерських та громадських організацій, капелани.

Усім їм Ольга Юрченко, заступник міського голови Матвій Хренов та завідувач сектору державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Житомирській області Валерій Логвінов передали квіти та книгу «Герої не вмирають».

Відео дня

Під час роботи над виданням авторський колектив збирав спогади рідних, близьких Героїв, використовував офіційну інформацію. Це 38 сповідей, переплетених болем і гордістю…

До присутніх у залі звернувся настоятель Свято-Михайлівського собору о.Богдан Бойко і розповів, що неодноразово і сам був на передовій в окопах та бліндажах разом з воїнами. Священик попросив молитися за кожного бійця, за мир і спокій в країні, згадувати у молитвах усіх загиблих за країну, вшановуючи їх пам’ять.

38 Героїв-житомирян… Хтось народився і виріс у нашому місті, когось життєва дорога привела до Житомира. До книги включено розповіді і про тих героїв, чиї сім’ї переїхали до міста після їх загибелі. Імена усіх тих, хто загинув при виконанні бойових завдань, волонтерської діяльності, помер від важких поранень, пропав безвісти, мають жити у нашій пам’яті, їх життєвий подвиг має слугувати усім за приклад.


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up