Співак народився незрячим. Та батьки не змирилися з вироком, і сталося диво – син прозрів.

Співак народився незрячим. Та батьки не змирилися з вироком, і сталося диво – син прозрів.

Нині він – соліст славетного фольклорного колективу.

 

Навесні цього року у Житомирі відбувся великий ювілейний творчий вечір нашого земляка Олексія Будніка. Хлопець побачив світ у Калинівці (колишнє Жовтневе) Олевського району. Після кількох операцій він отримав можливість бачити. Співочий талант дістався від бабусі Єви, з якою Олексій співав народні пісні.

Батьки Валентина Григорівна і Володимир Степанович жартома кажуть: «Наш син почав співати, як тільки народився». Виступав юнак на шкільній сцені, у клубах навколишніх сіл і в районному Будинку культури.

Відео дня

«Перший виступ був у рідному селі на концерті до 8 Березня. Я співав пісню про маму, дуже хвилювався», – згадує співак.

Після школи вступив до Житомирського коледжу культури і мистецтв імені І. Огієнка на хорове відділення. Співав у народному хорі під керівництвом Мирона Грицевича. Невдовзі Олексія запросили до естрадного колективу коледжу. Його помітила викладач Марія Купріна, яка переконала розвивати сольну кар’єру.

Концерти перепліталися з лекціями. У 2005 році на фестивалі «Зорі над Убортю» у рідному Олевську співак став володарем гран-прі.

Вищу освіту здобував у Житомирському держуніверситеті. Після його закінчення Олексія Будніка запросили до ансамблю національного обряду «Родослав», де працює вже дев’ятий рік. Нині він – соліст і, як кажуть жінки, окраса цього колективу. Його тенор чарує захоплених глядачок.

Олексій не пориває зв’язків і з рідною Олевщиною. Нерідко на вихідні навідується додому, аби виступити з тамтешнім колективом «Сузір’я». Каже, поганий той артист, який не хвилюється перед виступом. За кілька кроків до сцени обов’язково хреститься. 

Сьогодні чи не кожна пісня Олексія Будніка звучить як молитва за Україну. Період Майдану став для артиста переломним. Зізнається, що переживав ті страшні події разом з усією країною і певний період йому було тяжко виходити на сцену. Упевненість, що, попри все, треба виходити і нести свою пісню людям, пробудила пісня «О Боже, мій милий, верни мені сина». Автори Зоя Цвєтаєва та Михайло Назарець присвятили її подіям на сході країни. 

Олексій Буднік з «Родославом» неодноразово бував із концертами на передовій. Мріє про одне – припинення кровопролиття, настання миру в державі. 

Наталія Куліш

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність”
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up