Співак народився незрячим. Та батьки не змирилися з вироком, і сталося диво – син прозрів.

Співак народився незрячим. Та батьки не змирилися з вироком, і сталося диво – син прозрів.

Нині він – соліст славетного фольклорного колективу.

 

Навесні цього року у Житомирі відбувся великий ювілейний творчий вечір нашого земляка Олексія Будніка. Хлопець побачив світ у Калинівці (колишнє Жовтневе) Олевського району. Після кількох операцій він отримав можливість бачити. Співочий талант дістався від бабусі Єви, з якою Олексій співав народні пісні.

Батьки Валентина Григорівна і Володимир Степанович жартома кажуть: «Наш син почав співати, як тільки народився». Виступав юнак на шкільній сцені, у клубах навколишніх сіл і в районному Будинку культури.

Відео дня

«Перший виступ був у рідному селі на концерті до 8 Березня. Я співав пісню про маму, дуже хвилювався», – згадує співак.

Після школи вступив до Житомирського коледжу культури і мистецтв імені І. Огієнка на хорове відділення. Співав у народному хорі під керівництвом Мирона Грицевича. Невдовзі Олексія запросили до естрадного колективу коледжу. Його помітила викладач Марія Купріна, яка переконала розвивати сольну кар’єру.

Концерти перепліталися з лекціями. У 2005 році на фестивалі «Зорі над Убортю» у рідному Олевську співак став володарем гран-прі.

Вищу освіту здобував у Житомирському держуніверситеті. Після його закінчення Олексія Будніка запросили до ансамблю національного обряду «Родослав», де працює вже дев’ятий рік. Нині він – соліст і, як кажуть жінки, окраса цього колективу. Його тенор чарує захоплених глядачок.

Олексій не пориває зв’язків і з рідною Олевщиною. Нерідко на вихідні навідується додому, аби виступити з тамтешнім колективом «Сузір’я». Каже, поганий той артист, який не хвилюється перед виступом. За кілька кроків до сцени обов’язково хреститься. 

Сьогодні чи не кожна пісня Олексія Будніка звучить як молитва за Україну. Період Майдану став для артиста переломним. Зізнається, що переживав ті страшні події разом з усією країною і певний період йому було тяжко виходити на сцену. Упевненість, що, попри все, треба виходити і нести свою пісню людям, пробудила пісня «О Боже, мій милий, верни мені сина». Автори Зоя Цвєтаєва та Михайло Назарець присвятили її подіям на сході країни. 

Олексій Буднік з «Родославом» неодноразово бував із концертами на передовій. Мріє про одне – припинення кровопролиття, настання миру в державі. 

Наталія Куліш

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up