Кому належить і скільки ще простоїть руїна на трасі «Київ - Чоп»?

Кому належить і скільки ще простоїть руїна на трасі «Київ - Чоп»?

Уже не перший рік не так житомирян (адже вони нечасто там бувають), як жителів району та гостей області відверто лякає екс-кафе «Роза вітрів», котре нині повільно, але впевнено перетворюється на руїни.

Протягом останніх років п’яти обабіч міжнародної траси, а конкретніше – М-06 Київ – Чоп км 128+530 (ліворуч) розміщуються руїни колишнього кафе «Роза вітрів». Жителі району скаржаться, що мало того, що розвалини псують загальне враження про Житомирщину, то ще і є досить небезпечними.

«Ну ви тільки подивіться на них! – обурюється житомирянка Наталя. – Що подумає турист, який проїжджає через нашу область, побачивши це жахіття? Ця будівля виглядає так, ніби її або підірвали або підпалили бандити! А вона, крім того, аварійна. А раптом туди забреде хтось, і ці балки обваляться? Хто нестиме відповідальність?» – запитує стурбована жінка.Для того щоб з’ясувати, хто власник цього «шедевру архітектури», ми звернулися до голови Житомирської районної ради Сергія Крутія. Очільник району розповів, що раніше заклад громадського харчування «Роза вітрів», котрий наганяє жах на водіїв, належав приватному підприємцеві Борису Башмакову. Однак у чиїй власності ця земельна ділянка зараз, не відповів і порадив звернутися в управління держгеокадастру в Житомирському районі Житомирської області.

Якщо ця земля досі в оренді у підприємця, то чому споруда перебуває у такому занедбаному стані? А якщо договір оренди вже розірваний і ділянка повернулася у власність району, то чому там залишили такий безлад?

Відео дня

Однак все вийшло ще більш прозаїчно. В управлінні держгеокадастру нам вдалося з’ясувати, що нині ця земельна ділянка перебуває вже не в оренді, а у власності приватного підприємця Башмакова.

Звісно, втручатися в те, що там відбувається на приватній території, ми не маємо права, та й, як то кажуть, «хазяїн – пан». Однак справа тут не так у приватній власності, як у тому ж таки зовнішньому вигляді будівлі, яка от-от має обвалитися. І хоча голова Житомирської районної ради Сергій Крутій пообіцяв посприяти наведенню ладу на узбіччі траси Київ – Чоп, все ж хочеться звернутися і до самого власника «Рози вітрів»: шановний Борисе Веніаміновичу, приведіть, будь ласка, в порядок свою ділянку, а то якось перед людьми незручно…

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття 10:00 Інцидент на Бердичівській: чоловік погрожував водійці ножем та пошкодив автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up