Житомирський письменник Григорій Цимбалюк розповів молоді про Майдан

Житомирський письменник Григорій Цимбалюк розповів молоді про Майдан

19 лютого в юнацькій бібліотеці відбувся вечір-вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні «Майдан – подвиг нескорених». Спікером зустрічі став Григорій Цимбалюк – письменник, член Національної спілки письменників України, учасник АТО, який поділився з молоддю спогадами про доленосні події на Майдані.

Про подію розповідається на сайті Обласної бібліотеки для юнацтва.

На думку Григорія Цимбалюка, Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей, до гідного життя у нашій державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну – свої життя віддали найкращі. І більшість із них – молоді, сильні люди, які тільки починали жити.

Відео дня

Григорій Цимбалюк розповів про одного з Героїв Небесної Сотні – житомирянина Якова Зайка, з яким був особисто знайомий. Український громадсько-політичний діяч, журналіст і письменник білоруського походження Яків Зайко став одним iз найпомітніших діячів українського національно-демократичного відродження у Житомирі. Був народним депутатом України першого скликання. Він автор багатьох історичних і публіцистичних творів, серії книг «Літопис державотворення». З початком Революції Гідності без вагань пішов на Майдан. 18 лютого 2014 року, під час наступу силовиків на протестуючих в районі вулиці Інститутської, серце патріота не витримало, він помер від інфаркту. Яків Зайко пішов на Майдан боронити Україну і за неї поклав життя. 19 лютого 2016 року одна з перейменованих вулиць Житомира названа на честь героя. Григорій Миколайович представив фотогалерею зі світлин його життя та подій на Майдані, презентував та подарував бібліотеці книгу – «Він був справжнім. Спогади про Якова Зайка».

В діалозі зі студентами письменник зазначив, що Революція Гідності стала переломним етапом в історії української державності. Події на Майдані підтвердили незламність козацького духу, який пригнічувався віками, а також довели відвагу українських патріотів, які ціною власного здоров’я і життя відстояли майбутнє нашої держави, ставши символом нескореності та сили українського духу.

Григорій Цимбалюк закликав молодих людей бути свідомими патріотами свої держави і зазначив, що настав той час, коли кожен українець має зробити свій вибір: або ти станеш рабом, або будеш вільною людиною і житимеш у вільній державі.

Коментарі (1)
  • Искра

    Громадо, выбираймо Порошенка!
    Он любит Украину. Мать! До слёз!..
    А то, что коммуналка “высоченька” –
    За кровь, убийцам премия в ООС.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up