Імбирне печиво вважається в багатьох країнах традиційним різдвяним десертом.
Пряний смак і аромат цієї випічки відразу піднімають настрій. А якщо ще імбирне печиво прикрасити глазур'ю, вийде не тільки смачно, але й красиво. З посиланням на «Українські Новини».
Для тіста: 2 яйця, 100 г вершкового масла, 3 склянки борошна, 0,5 склянки рідкого меду, 120 г цукру, 10 г ванільного цукру, 20 г розпушувача тіста, 1 ч. ложка тертої апельсинової цедри, 1 ч. ложка меленого імбиру, 1 ч. ложка меленої кориці.
Для глазурі: 1 яєчний білок, 250 г цукрової пудри, 1 ст. ложка лимонного соку.
Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з цукром, медом і яйцями і перемішати. Просіяне борошно з'єднайте з розпушувачем, ванільним цукром і смачними добавками – імбиром, корицею, цедрою. З'єднати рідкі і сипучі інгредієнти і замісити тісто для пряників. Помісти тісто в холодильник на 20-30 хвилин, щоб воно захололо.
Розкачати тісто в пласт товщиною 0,5-0,7 мм і за допомогою ножа або формочок вирізати з тіста новорічні пряники.
Викласти пряники на застелене пергаментом деко і відправити в розігріту до 180°С духовку. Домашні новорічні пряники будуть готові через 20-25 хвилин.
Дістати пряники з духовки і повністю їх остудии. А тим часом приготуй глазур для прикраси.
Яєчний білок акуратно відокремлюємо від жовтка, щоб ні краплі жовтка не залишилося. Виделкою збити білок до легкої піни. Поступово додаємо цукрову пудру і перемішати її з білком до однорідного стану. В кінці додати лимонний сік і знову добре збити масу до густого однорідного стану.
Потім помісти глазур у кондитерський шприц і нанести бажані малюнки на новорічні пряники, коли вони повністю охолонуть.
Інгредієнти: масло або маргарин – 125 г, цукор – 200 г, ванільний цукор – 1 пакетик, мелений імбир – 2 чайні ложки, яйця – 4 шт, борошно – 250 г, харчової розпушувач – 3 г, тертий на крупній тертці шоколад – 200 г, зацукровані вишні для прикраси.
Шоколадна глазур: шоколад – 50-100 г, вершкове масло – 50 г, цукрова пудра – 1 склянка, молоко – 5 столових ложок, крохмаль – 1 столова ложка, какао – 3 столових ложки, ванілін.
Маргарин або масло злегка розтоплюємо і перемішуємо до еластичного стану, поступово додаючи цукор і спеції. Акуратно додаємо туди яйця, борошно і розпушувач. Все дуже ніжно розмішуємо.
Викладаємо тісто на змащене жиром деко і ставимо в духовку при температурі 175-200 г на 20-25 хвилин.
Перевіряємо готовність печива дерев'яною паличкою. Виймаємо деко і охолоджуємо наше печиво.
Нагріваємо на невеликому вогні молоко, розмішуємо цукор або цукрову пудру. Опускаємо туди дрібно поламаний шоколад і масло. Як тільки шоколад розтопився - додаємо в глазур крохмаль і какао. Глазур повинні бути м'якою і еластичною.
Трохи охолоджуємо глазур і змащуємо нею наше печиво. Прикрашаємо печиво зацукрованими вишнями.
Інгредієнти: борошно – 2 склянки, цукор – 1 склянка, вершкове масло – 100 гр, яйця – 1 шт., кориця за смаком, імбир свіжий, за смаком, розпушувач 1 ч. л.
Змішати борошно з розпушувачем і просіяти в миску.
Вершкове масло кімнатної температури збийте з цукром до кремоподібного стану. Додайте яйце і ще трохи збийте. Поступово додавайте борошно, замісіть тісто.
Імбир очистіть і натріть на дуже дрібній тертці. Додайте в тісто імбир і корицю.
Відокремлюйте від тесту невеликі шматочки і скатуємо в кульки. Викладайте на деко застелений папером для випічки.
Випікайте при 180 градусах 20-25 хвилин. Присипте цукром або пудрою.
№ 11 від 7 травня 2025
Читати номер