Ще не встигли ми насолодитися зимовими святами, як вони вже завершуються. Водохреще (Хрещення Господнє) є фінальним акордом різдвяно-новорічного циклу. А передує йому другий Святвечір, який відзначають 18 січня.
З появою першої зірки на небі вся сім'я сідає за стіл, який накривають лише пісними стравами, а головна страва в цей вечір – кутя.
Всі страви в цей вечір повинні бути пісними – на столі необов'язково повинно бути 12 страв, як на Святвечір.
Головні страви, які повинні бути на столі – це кутя, борщ з грибними вушками, вареники з начинкою, грибна підлива і узвар (компот із сухофруктів).
На стіл кладуть трішки сіна, зверху – білу скатертину. Як тільки на небі з'явиться перша зірочка, сім'я збирається за святковим столом. Спочатку всі повинні скуштувати кутю і лише потім починають вечеряти.
Джерело: Український контент
Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах
№ 11 від 20 березня 2024
Читати номер