На Михайлівській проходить виставка творчих робіт художньої школи імені Віктора Шкуринського «Квіти для мами»

На Михайлівській проходить виставка творчих робіт художньої школи імені Віктора Шкуринського «Квіти для мами»
Олена Дубініна

Сьогодні в центрі міста, на вулиці Михайлівській, проходять заходи з нагоди відзначення Дня матері.

Однією з складових святкування є виставка творчих робіт та проведення безкоштовних майстер-класів від художньої школи імені Віктора Шкуринського Житомирської місткої ради «Квіти для мами».

Директор художньої школи Олена Дубініна повідомила газеті «20 Хвилин Житомир», що виставка присвячена Дню матері, і тому до цієї виставки були відібрані роботи учнів школи саме на дану тематику. Це портрети мам, композиції, де присутні мама та дитина, квіти для мами та інше. 

Ця невеличка виставка - присвята майбутнім і теперішнім мамам. Вік дітей, які взяли участь у виставці, - від 11 до 16 років. 

Відео дня

Викладачка художньої школи імені Віктора Шкуринського  Світлана Дімендштейн додала:

«Сьогодні на Михайлівській ми виставили кілька робіт наших учнів, які присвячені мамам. Це роботи переважно минулих років. Діти представили роботи в різних техніках: живопис, графіка, змішана техніка. Кілька робіт виконані в техніці аплікації. Ми вважаємо, що дуже гарно представили свою виставку, адже вона різноманітна. Маємо нешаблонний підхід до цієї теми. Діти по-різному сприймають світ, тому всі роботи також різні».

Виставка проходить за підтримки Управління культури Житомирської міської ради. Захід відбувається з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

Довідково:

У  серпні 1974 року в м. Житомирі було відкрито дитячу художню школу,  назву якої було змінено рішенням Житомирської міської ради №381 від 03.06.2004 р. на комунальний початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад художня школа Житомирської міської ради. Теперішня адреса школи: 10014, провулок Студентський, 2. Телефон 22-77-47.

Робота закладу головним чином спрямована на естетичне виховання дітей, навчання їх образотворчому мистецтву. Відповідно до Статуту у школі також можуть навчатися люди старшого віку. Як і викладачі, учні школи постійно беруть участь та займають призові місця у різноманітних міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах, тематичних виставках, пленерах. Важлива роль приділяється постійному підвищенню кваліфікації викладацького складу школи.

Основна форма роботи з учнями – уроки з таких дисциплін як рисунок, живопис, композиція, начерки, історія мистецтв. Обов’язковою є пленерна практика. Для розширення світогляду учнів та збору інформації у вигляді замальовок та фотографій для подальшого використання їх у роботі,  у закладі практикуються ознайомчі поїздки до інших міст з метою відвідання музеїв, заповідників, пам’яток історії та культури.

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up