Дмитро Раков: «Тут здійснюються мрії, це місто, у якому ми живемо. І вдень, і вночі – Житомир…»

Дмитро Раков: «Тут здійснюються мрії, це місто, у якому ми живемо. І вдень, і вночі – Житомир…»

Художник, що малює «Рожевий Житомир». Це точно митець своєї справи, той, хто пензлем «створює» світ. Художник, ілюстратор, дизайнер, громадський діяч, публіцист, актор-аматор, блогер, викладач – це все одна людина, і це – Дмитро Раков.

 

Художник і його картини – це мальовничий роман довжиною в життя, повний пристрасті, любові, драм і розчарувань. Герої картин сходять з полотен і оселяються назавжди в серці художника. Бажання творити гарячими полум’яними пелюстками огортає душу митця, зове в невідоме, не дає спокою. Змушує взяти в руки «огризок» олівця чи пензель і виплеснути в жорстокий навколишній світ свої потаємні й тендітні образи та фантазії. І ця пристрасть проходить крізь сторіччя, пробуджуючи розум інших людей, які «скуштували з колодязя» свідомості художника.

Солодке дитинство

Народився Дмитро у Сєвєродонецьку, у родині тата - лікаря і мами - інженера. Хист до малювання перейшов від тата.

Відео дня

Родина Дмитра частенько подорожувала. Мати хлопця родом з Житомира, а тато – з Одеської області. Можливо, саме тому, на літні канікули хлопчик частенько бував у Житомирі, тут мешкав на Польовій у бабусі. У Дмитра є менша сестра, про неї він говорить хоч і мало, але з великою ніжністю.

«Я вважаю, що у мене було ідеальне дитинство. Наші стосунки з родиною завжди були теплими», – ділиться Дмитро Раков.

Юність, що змушує навчитися жити інакше

Пізніше Дмитро здобув освіту і професію художника-ілюстратора. Тих, хто малює, фантазує і постійно вигадує на папері або в комп’ютері навколишній світ, називають художниками-ілюстраторами. Вони керуються мовою образів. Дивовижні та незвичайні, барвисті ілюстрації захоплюють та заворожують. Цікаве поєднання цифрового живопису з різними техніками ми знаходимо у творчості Дмитра Ракова.

Дмитро Раков мешкав у Сєвєродонецьку, але з початком війни на Сході хлопець переїхав до Житомира.

Житомир…художник та час

За весь цей час Дмитро намалював близько 40 робіт, присвячених Житомиру. Хлопець позиціонує себе як художник краєвидів нашого міста. Мріє, аби місто знали не лише як батьківщину конструктора перших штучних супутників Землі й космічних кораблів Сергія Корольова, морозиво чи панчішні вироби, а й щоб Житомир став туристично привабливим. Раков створив серії робіт «Геометрія статі», «Український шлях», «З любов’ю з Житомира», «Рожевий Житомир». На питання, чому Житомир «рожевий», Раков відповідає, що рожевий колір у сучасній моді – як кітч.

Нещодавно художник почав брати участь у «Живій бібліотеці». Це відносно нова форма роботи, котра набирає поширення серед читацької аудиторії нашої країни. Її суть полягає у тому, що «книгою» є не просто друковане видання, а людина (письменник, видатний діяч, митець тощо.). Тобто аудиторія контактує безпосередньо з особистістю, ставить питання, слухає автора. Дмитро охоче спілкується з усіма, адже вважає, що краса мистецтва має бути обов’язково почута чи побачена.

Сучасний український художник Дмитро Раков працює в різних художніх техніках, починаючи від олівця з фарбами до комп’ютера. Через зображення людей і образів усього, що його оточує, Дмитро намагається передати ті тонкі, ледь вловимі почуття, які важко передати недосконалою мовою слів, а можна тільки вдихнути, як ковток повітря і відчути на смак. Його картини зачіпають струни душі, які, можливо, мовчали довгі роки, чекаючи цього ніжного дотику...

Марина Михальчук

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up