«Червона рута» для бійців військового шпиталю. Фото

«Червона рута» для бійців військового шпиталю. Фото
Сході України вже не перший місяць ведуться бойові дії, тому вся країна вцілому й Житомир зокрема всіма силами допомагають і підтримують наших бійців. Але підтримка потрібна не лише на передовій, а й тим, хто нині перебуває на реабілітації. Саме з цією метою 24 червня відбувся концерт для бійців у Житомирському військовому шпиталі.

Протягом концерту настрій бійцям покращували не лише пісенними номерами, а й читанням поезій і, навіть, номером з ляльками.

Так, працівник Житомирської обласної бібліотеки для дітей Світлана Смірнова кілька разів виходила на сцену, виконуючи як власні пісні під гітару, сольно, так і відомі композиції, у дуеті з Антоном Глазюком, котрий акомпанував на акордеоні.

Також для гостей співали автор і виконавець власних пісень Констянтин Гай, бандуристка Ірина Радіонова, головний режисер театру ляльок Юрій Тарасенко, житомирський бард Сашко Чайковський та юна співачка Поліна Арутюнян.

Відео дня

Патріотичні й гумористичні поезії для бійців читали письменниця з Києва Марія Волинська, Тамара Лозіцька (вірші Івана Сльти), а Марія Рудан привела на захід юних поетес – вихованиць гуртка «Молода надія» Олександру Степанчук і Лілю Кухарець.

Одним з найвеселіших номерів заходу був виступ Сергія Соловйова, котрий піднімав настрій усім присутнім, майстерно вправляючись з лялькою-маріонеткою.

Варто відзначити, що глядачі не лише насолоджувалися концертом, а й, можна сказати, брали в ньому участь – саме після наполегливих прохань залу Світлана Смірнова та Антон Глазюк зіграли культову пісню «Червона рута», а один із бійців навіть вийшов на сцену й заспівав разом з артистами.

Про виникнення задуму влаштувати концерт ми поцікавились в активіста Леоніда Шрайбікуса:

«Все почалося з розмови з лялькарем Сергієм Соловйовим. Якось я чергував біля машини на Михайлівській, де ми збираємо допомогу для АТО. Поруч Сергій влаштовує свої міні-вистави. Ми розговорилися й він сказав, що теж хотів зробити щось доброчинне. Ця ідея відклалася у мене в голові. На зборах нашої громадської організації я розповів, мовляв, є людина, котра має бажання влаштувати такий концерт і підняти настрій нашим бійцям. Тоді ж було вирішено влаштувати такий захід у госпіталі».

В організації концерту взяли участь більше 15 чоловік. За словами Леоніда Шрайбікуса, усі вони відгукнулися по першому дзвінку й одразу були обома руками «за»:  «Я вдячний долі і Богу, що мені зустрічаються такі люди. Люди, які біжать робити добро поперед себе».

Концерт завершився колективним виконанням гімну України.

Організаторами заходу виступили громадська організація «Рух Автомайдан Житомир», Житомирський академічний обласний театр ляльок і Житомирська обласна бібліотека для дітей за підтримки колективу медпрацівників госпіталю.

Previous Next

Анастасія Кузьмич

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 Нелегальне переправлення призовників через кордон – викрито керівника благодійної організації з Житомира і двох його спільників photo_camera 16:54 Триста працівників комунальних підприємств прибирали і впорядковували місто після зими photo_camera 16:29 На трасі Київ-Чоп у Звягельському районі автомобіль збив 29-річну місцеву жительку 16:00 Ревнощі довели жительку Бердичівщини до суду Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 15:40 За минулу добу на Житомирщині виникло дві пожежі сухої трави та одна - торфу 15:23 Майже 10,5 тис. мешканців Житомирської області отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медгарантій 15:00 У Житомирі викрили лікаря ВЛК, який за винагороду обіцяв «білий квиток» для військовозобов’язаного 14:40 Захворюваність га грип і ковід є нижчою за епідемічний поріг на 21% 14:20 У Житомирському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Азов – Янголи Маріуполя» play_circle_filled 14:00 Голокост на Житомирщині: В Ізраїлі розпочалися траурні заходи до Дня Катастрофи (Голокосту) play_circle_filled 12:41 У вихідні рятувальники посилили профілактичну роботу з населенням щодо недопущення пожеж у екосистемах 12:20 В Україні похолодає, в середині тижня можливі заморозки 12:00 Понад сотню гектарів землі вартістю 8,2 млн грн повернуть громаді Олевської ОТГ 11:41 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 11:00 Гороскоп на тиждень 6 - 13 травня 10:40 На Житомирщині прокуратура домоглася повернення громаді понад 33 га землі вартістю майже 39 млн грн 10:20 У Чоповичах на Малинщині нетверезий водій «BMW» на смерть збив жінку на скутері 10:01 У Звягелі на пожежі у багатоповерхівці загинув чоловік 09:40 Окупанти втратили 1040 осіб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up