У Житомирі пройшов Другий форум інтегрованого розвитку міста

У Житомирі пройшов Другий форум інтегрованого розвитку міста

«Живи Житомиром – створюй Житомир» - під таким гаслом стартував Другий форум інтегрованого розвитку міста, до якого долучилися влада міста і активні житомиряни. 

Якщо перший форум носив довідково-інформаційний характер, коли учасники ознайомлювалися з паспортом міста та генеральним планом, то цього року вони вже обговорювали власне візію – бачення майбутнього Житомира. Який напрямок інтеграції, в чому потенціал та які перспективи розвитку – ось перелік основних питань, які пропонувалося для обговорювати у креативному форматі «світового кафе». 
     Почався форум з вітального слова мера міста Сергій Сухомлин: «У всіх Вас є свої справи, але Ви знайшли час, щоб обговорити стратегію розвитку міста, яка дасть перспективу і поштовх до залучення нових інвестицій. Пам’ятайте, що без громади цей документ неможливо написати! Всіх учасників форуму прошу пам’ятати, що слід ставити перед собою амбітні плани, досягнення яких приведе до головного – успіху!». Нагадаємо, що таким амбітним планом свого часу було впровадження електронного квитка в місті. Тепер цей проект реалізовано і він успішно діє.    
      Після цього учасникам форуму запропонували переглянути презентацію «Інтегрований розвиток Житомира: де ми зараз», яку коментував директор департаменту економічного розвитку міської ради Микола Костриця.  На слайдах були представлені напрацювання минулорічного форуму, візії розвитку інших українських та європейських міст. Палка дискусія серед всіх присутніх виникла в ході обговорення питання про «Шість пріоритетів міста», де за думкою форумчан, чомусь не враховано історію міста.    
     Також під час роботи форуму слово було надано гостю з  Німеччини – директору проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Матіасу Брандту: «Ми живемо в такий час коли все рухається і змінюється. Люди переживають низку катастроф, катаклізмів. Одні події входять в історію, інші просто проходять. Цей день також повинен ввійти в історію. Європейські партнери допомагають українським містам в х нелегкому шляху, який пройшли і вони колись». До речі сам пан Матіас з м. Кельн, інтегрований розвиток якого почався ще 60 років тому і не зупиняється досі.     
      За результатами обговорення візія міста звучатиме так: «Житомир – зелене, спортивне місто, в якому поєднуються сучасний дизайн та природний ландшафт. Місто, в якому народжуються та зростають таланти. Центр ремесел, підприємництва та органічної продукції. Євразійський транспортно-логістичний  хаб. Місто яким пишаються та захоплюються».    
       Наступною локацією, де продовжилася робота форуму, стало відкриття Інформаційного центру інтегрованого розвитку міста Житомира 2030, де жителі міста можуть ознайомитися з планом та стратегією інтеграції міста.     
    Вадим Єфремов

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:54 З початку квітня на Житомирщині Екоінспекція нарахувала понад пів мільйона гривень збитків через незаконне рибальство 16:30 У Житомирі відбудеться фінальна презентація архітектурної концепції скверу на Замковій горі 16:00 До уваги водіїв! У провідну неділю внесено зміни в рух транспорту в районі міського кладовища 15:41 Двоє юнаків на мотоциклі постраждали у ДТП в Коростені photo_camera Від читача 12:20 «Ми живемо, вони виживають». У Житомирі проведуть тренінг з правового захисту військовополонених 15:20 На Житомирщині почастішали випадки сказу у тварин 15:00 Коростенські спортсмени на п’єдесталі чемпіонату Європи з пара-армрестлінгу 14:41 У Житомирі розшукують безвісно зниклого 10-річного Іллю Захарчука. Оновлено - хлопчика знайдено 14:21 Жодної людини — журналісти «20 хвилин» проінспектували укриття під час повітряної тривоги photo_camera 14:00 З 10 по 12 травня Землю накриють найпотужніші магнітні бурі 13:00 Житомир в Instagram: святковий вайб 12:40 Житомирське районне управління поліції просить допомоги у встановленні особи жінки 12:20 Стажера-експедитора товариства викрили в махінаціях з грошима: присвоїв 12 тисяч гривень виручки 12:01 Вбив і закопав: жорстокий злочин у Житомирі photo_camera 11:40 Рятувальники попереджають про загрозу виникнення пожеж і необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час поминальних днів photo_camera 11:19 В Оліївській громаді притягнуто до відповідальності палія сухої трави 11:00 ДТП у Бердичеві: авто в’їхало у будівлю: травмовані водійка і мешканка будинку photo_camera 10:40 Окружна прокуратура через суд стягнула кошти на користь міського бюджету 10:20 Рівень довіри до державних електронних послуг зростає: результати дослідження 10:00 З 13 травня буде частково обмежено рух транспорту по вулиці Університетській
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up