Житомиряни під мерією мітингували проти заборони невакцинованим дітям відвідувати заклади освіти

Житомиряни під мерією мітингували проти заборони невакцинованим дітям відвідувати заклади освіти

4 березня у Житомирі мітингувати проти обмежень щодо відвідування навчальних закладів дітьми, які не мають щеплень, вийшли приблизно сорок житомирян. 

Про це повідомляє прес-служба міськради.

За словами організаторів акції «Дітям вільний доступ до освіти!»,  її  метою є захист прав дітей на освіту, вільний вибір форми освіти та захист свободи вибору в лікуванні і профілактиці захворювань.

Для надання роз’яснень протестувальників запросили до зали засідань міської ради, де з ними спілкувалися представники управління охорони здоров’я, департаменту освіти та Житомирський міський голова  Сергій Сухомлин.

Відео дня

Очільник міста навів невтішну статистику: у 2017 році в Україні на кір захворіли близько 5 тисяч людей, у 2018 – більше 35 тисяч, за перші два місяці 2019 року більше 24 тисячі українців. Протягом 2019 від цього захворювання померло 30 осіб.

«Рішення щодо необхідності надання довідок про щеплення чи протипокази до них було прийнято у зв’язку із ситуацією із захворюваності на кір у Житомирі, адже якщо у 2018 році було зареєстровано 129  хворих на кір, а у 2019 лише у січні  зафіксовано вже більше ста випадків захворюваності. Ми маємо усвідомлювати свою відповідальність за життя і здоров’я наших дітей. Вакцинація той необхідний вибір, який ми маємо зробити, аби захистити їх», - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

Директор департаменту освіти міської ради Валентин Арендарчук наголосив, що  заклади освіти діють виключно відповідно до чинного законодавства. Зокрема,  статтею 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачено, що дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я  Марія Місюрова запевнила, що у Житомирі використовують якісну, ефективну та безпечну, вакцину КПК виробництва Бельгії, що захищає одразу від трьох інфекцій – кору, паротиту та краснухи.

«Протягом 2018 року вакцинували близько 8 тисяч житомирян, а за перші два місяці 2019 року кількість вакцинованих вже перебільшує 8, 5 тисяч. Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутися до Центру первинної медико-санітарної допомоги, де з понеділка до суботи проводять відповідні щеплення»,  –повідомила Марія Місюрова.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Lena Hachatryan

    Примітивне вісвітлення події, навіть і не цікаво ((((
  • Елена Троянская

    Для житомирського бидла ще раз пишу
    ДЛЯ ВСІХ!
    Фірма яка розробила вакцину має відшкодувати витрати на лікування після вакцинації коли нанесена будь-яка шкода здоров’ю людини як це відбувається в інших країнах Європи та США , але В МОЗ цього не має. Потрібно вимагати щоб прописували в кожному контракті цю норму і коли це з`явиться тоді можна буде говорити про виконання наших внутрішніх норм і вимог до забезпечення санітарного благополуччя, !
    А Поки наші діти як піддослідні кролики на яких ще й непогано заробляють фармкомпаніі та їхні лобісти !
    #Супрун #МОЗ #Президент #вакцини #діти #здоровя
  • Inna Zh

    Вперед в пещеры
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up