Житомирська журналістка розповіла про свою історію хвороби на коронавірус

Житомирська журналістка розповіла про свою історію хвороби на коронавірус

Відома житомирська журналістка Олена (ім`я змінено з етичних міркувань) поділилася своєю історією боротьби з хворобою з редакцією ТСН.

"Мені страшенно не пощастило і пощастило одночасно. Не пощастило тому, що я десь примудрилася підчепити коронавірусну інфекцію, а пощастило тому, що не померла, хвороба виявилася середньої тяжкості і тепер потихеньку одужую.

Хочу поділитися тим, що я пережила, тим більше що захворіти може кожен, навіть той, хто дотримується, здавалося б, всіх  заходів – в цьому я переконалася на власному досвіді.

Скажу чесно, я зовсім не боялася заразитися, але водночас намагалася дотримуватися всіх правил обережності: в магазини та на ринок ходила тільки в масці і часто в рукавичках, під час карантину не зустрічалася з друзями, не виїжджала на природу, на пікніки, не гуляла містом і всього один раз зайшла в одну з установ з робочих питань (водночас була в масці і обробила руки антисептиком). Щоправда, чотири рази проїхалася на громадському транспорті (маршрутці), але водночас теж була в масці. Де я могла підхопити небезпечний вірус – не маю уявлення. Схиляюся до того, що, може бути, немитою рукою торкнулася обличчя, поправила волосся, а може, випадково почухала очі. Іншого пояснення знайти не можу.

Відео дня

Була впевнена, що застудилася

Все почалося з того, що 4 червня у мене раптом піднялась температура до 37,4. Я була впевнена, що це просто звичайна вірусна інфекція, і через кілька днів все мине. Я не кашляла, не задихалася, правда, стала погано розрізняти запахи. На наступний день температура стрімко підскочила, і ввечері, коли вона перевалила за 38,5, я її збила парацетамолом. Вранці викликала бригаду невідкладної медичної допомоги міського центру первинної медико-санітарної допомоги, які прийшли до мене в спеціальних захисних костюмах, послухали легкі і повідомили, що хрипів немає. Подивилися горло і порадили приймати розсмоктувальні таблетки. Тут же провели експрестест, який виявився негативним (що і слід було очікувати, оскільки антитіла виробляються тільки на 7-10 день після початку захворювання). Мій стан не змінювався. Температура і не думала падати, тому я зателефонувала до сімейного лікаря, яка сказала, що настав час починати пити антибіотики. Після того, як я випила дві таблетки, мені стало ще гірше, і я зрозуміла, що сама з цим не впораюся. Зателефонувала до «швидкої допомоги» і повідомила, що у мене ознаки «ковіду». Цього ж дня мене забрали до інфекційного відділення міської лікарні.

В лікарні у мене взяли зразки на ПЛР-тест (з носа і горла) і помістили в окремий бокс, де я проходила лікування і чекала на результат тесту. Я була абсолютно впевнена, що у мене немає коронавірусу, оскільки, крім температури, мене нічого не турбувало. Через два дні прийшов результат, який приголомшив: у мене «корона»! Я проплакала цілу годину, переживаючи не стільки за себе, скільки за свою сім'ю: 12-річну доньку, чоловіка і маму, з якою активно спілкувалася останнім часом.

Буквально на наступний день моя сім'я здала ПЛР-тести. У дочки тест показав позитивний результат, а у чоловіка і мами – негативний.

Мене перевели в палату для тих, у кого виявлено коронавірус. У моїх двох сусідок теж була висока температура, але ще двобічна пневмонія і сильний кашель. Одна з них кілька днів провела в реанімації. У обох була низька сатурація (рівень насичення крові киснем), чого їм доводилося практично постійно дихати киснем через спеціальні апарати - концентратори. Мінус цих апаратів в тому, що вони видають звуки, подібні до пилососа, і ночами заважають спати. Щоб ви розуміли, це не апарати ШВЛ, які є в реанімації і рятують життя тих, хто самостійно взагалі не може дихати, а апарати кисневої підтримки для тих, хто сам нормально дихає, але має низький рівень насичення киснем. У мене з диханням і рівнем сатурації все було гаразд, тому дихати киснем через маску не довелося.

Лікарі і медсестри входили в палату тільки в спеціальному захисному спорядженні, водночас, палата завжди закривалася з зовнішнього боку, так що неможливо було вийти навіть у коридор, і нікого з родичів не пускали.

Рентгенівський знімок, який мені зробили в день надходження, показав ознаки бронхіту. Аналіз крові говорив про те, що в організмі йде запальний процес. Словом, потягнулися лікарняні дні зі щоденними крапельницями. Головний засіб лікування - антибіотик. Треба визнати, що в лікарні за ліки я не платила.

Додому, на самоізоляцію

Через десять днів мене виписали на самоізоляцію, повідомивши, що до лікарні надійшло багато важких хворих, і я цілком можу долікуватися вдома.

Моє самопочуття не можна було назвати гарним. Від моменту появи перших ознак минуло 16 днів, але все ще щодня піднімалася противна температура, яка коливалася від 37 до 37 і 2. Голова була чумною, сил мало, словом, хвороба ще відчувалася. Мені виписали ліки, які я повинна була пропити вдома: антибіотик на 5 днів плюс ротабіотик і вітаміни. Вдома з'ясувалося, що доведеться лікувати молочницю, яка виникла на тлі приймання антибіотиків. Температура падала дуже повільно.

Попри негативні ПЛР-тести чоловік встиг перехворіти на коронавірус
Через два тижні після виписки я здала другий тест ПЛР, який знову показав позитивний результат. Отже, вірус ще живе в організмі, і я небезпечна для оточення. Зате у дитини другий тест виявився негативним, а вторинний ПЛР-аналіз чоловіка знову показав негативний результат, як і в перший раз. Якось не вірилося, що він не заразився, постійно перебуваючи в одній квартирі з двома заразними хворими.

Чоловік і дитина відбулися «малою кров'ю». У дитини якийсь час була температура 37 з хвостиком і слабкість, але потім все минуло. Чоловік, щоправда, почувався досить  зле і стверджував, що теж заразився, хоча тест говорив про протилежне. Він скаржився на сильну слабкість, неясну голову і загальний хворобливий стан, який тривав два тижні. А потім все минуло. Чоловік здав ІФА-тест, і виявилося, що у нього в крові є антитіла класу IgG! Це вказувало на сформований імунітет. Тобто, він відносно легко переніс COVID-19 на ногах без температури і ускладнень. А мені потрібно здати третій ПЛР-тест, і я дуже розраховую, що він нарешті виявиться негативним.

Хочу підкреслити, що у хворих на коронавірусну інфекцію можуть бути абсолютно різні симптоми. Наприклад, у мене була висока температура, не було ні кашлю, ні слабкості, зате з'явилися проблеми з нюхом. А у чоловіка навпаки: не було температури, зате була дуже сильна слабкість, а з нюхом – все гаразд..."

* * *

Вірус поводиться непередбачувано і досить дивно. Можна перехворіти практично без симптомів, можна мати симптоми і в той самий час отримати негативний результат ПЛР-тестів (до речі, і ці тести дають похибки), а можна опинитися з моторошними симптомами в реанімації і померти. 

Так що нехтувати засобами захисту все-таки не варто. Береженого Бог береже.

Джерело: ТСН

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (74)
  • Иванова Елена

    Известный телеведущий CNN Ричард Квест написал личную заметку о том, как переболел коронавирусом и чувствует себя после болезни: «Я заразился 2 месяца назад, но до сих пор нахожу новые поврежденные зоны … Вирус — это торнадо. Когда он попадет в организм, он кружится по телу, вызывая хаос, смятение, кашель, нанося ущерб каждому органу, к которому он прикасается. Некоторые не переживут».

    Ричард Квест рассказал, что у него были слабые симптомы, у него не было проблем с дыханием. Но даже когда вирус ушел и появились антитела, болезнь дает о себе знать: «Иногда возникает ощущение легкого замешательства. Я споткнулся о бордюр. Я падаю на мебель. Как будто та часть моего мозга, которая приспосабливает руку и движение к препятствиям, не работает. Моя пищеварительная система, мягко говоря, своеобразна. Мое тело чувствует себя не совсем правильно. Врачи пытаются меня успокоить, говорят, что это пройдет, но они не знают, когда. Прошлая неделя была плохой. У меня был особенный кашель в течение нескольких дней … Тех, у кого не было коронавируса и кто не ощутил хаос, который оставляет после себя COVID-19, я призываю: делайте всё, что в ваших силах, чтобы избежать этого торнадо»

    Источник: https://cnn.it/3egoIGI

  • Людмила Гегельская

    Пока будут придурки,которые верят в корону и будут другим,таким же, желать выздоровления,до тех пор для ТАКИХ будут писать статистику.Как меня эти овцы бесят
  • Людмила Гегельская

    Самое примитивное отравление вызывает боли в животе и температуру или тот же панкреатит.
  • Рома Челленяк

    Се брехня скильки заплатили за таку херню     унас дитина ногу зломила а написали корона вирус тепер я убидився що либо дохтори наживають либо брехну кось пускаэ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up