Як безкоштовно пройти санаторно-курортне лікування учасникам АТО, «чорнобильцям» та особам з інвалідністю

Як безкоштовно пройти санаторно-курортне лікування учасникам АТО, «чорнобильцям» та особам з інвалідністю

Учасники бойових дій, особи з інвалідністю, «чорнобильці», ветерани війни мають можливість пройти санаторно-курортне лікування безкоштовно.

Інформує Житомирська ОДА.

Людина самостійно обирає заклад для оздоровлення відповідно до потреби та власного бажання.

Право на безкоштовне санаторно-курортне лікування мають:

Відео дня

– учасники бойових дій;

– особи з інвалідністю;

– інваліди війни, ветерани війни;

– громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Особа повинна обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам.

Укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги.

Військовий з 26 артилерійської бригади майор Володимир Швець після служби у зоні операції об’єднаних сил потребував відновлення здоров’я. Пройти таке лікування зміг безкоштовно, обравши санаторій у Трускавцях.«Так склалося, що після перебування у зоні ООС потребував невеликого «капітального ремонту». Звернувся до лікаря нашої медичної служби, і він запропонував поїхати у Трускавець. Лікарі підтвердили, що мені необхідна реабілітація саме у такому закладі. Подав відповідну заяву, і менше, ніж за місяць, я вже мав путівку. Це взагалі було перше моє санаторно-курортне лікування. Путівка була на 21 день. Я вважаю, що це правильно, коли можна самому обирати саме той заклад, який тобі підходить. Для військових це особливо важливо, бо це ще й психологічна реабілітація», – розповідає військовослужбовець.

ЯК ПРОЙТИ САНАТОРНО-КУРОРТНЕ ЛІКУВАННЯ

Учасники бойових дій

Путівка на санаторно-курортне лікування надається один раз на рік. Для цього необхідно подати документи до управління соціального захисту за місцем реєстрації: заява, медична довідка лікувальної установи за формою № 070/о, копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення, паспорт громадянина України.

Особи з інвалідністю, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

  1. Заява, яка подається за зареєстрованим місцем проживання особи.
  2. Медична довідка лікувальної установи за формою № 070/о.
  3. Посвідчення особи, що підтверджує належність до даної категорії осіб.
  4. Паспорт громадянина України.

«Чорнобильцями» заява на оздоровлення подається щороку до 15 жовтня для отримання путівки у наступному році. Так, у 2019 році для Житомирської області передбачено 22 млн 353 тис. грн, що дасть можливість пройти оздоровлення 2728 особам, постраждалим від аварії на ЧАЕС 1 категорії, 159 дітям з інвалідністю та 6 «чорнобильцям» із захворюваннями спини.

Інваліди війни, ветерани війни

З метою підтримки здоров’я ветеранів війни та осіб з інвалідністю у сфері управління Мінсоцполітики діє 4 санаторії: «Перемога» (м. Київ), «Батьківщина» (м. Трускавець), «Слава» (м. Миргород), «Салют» (м. Одеса). Термін проходження санаторно-курортного лікування становить 21 день.

Документи подаються аналогічні, як і для інвалідів та «чорнобильців».

Як тільки путівки надійдуть, орган соціального захисту повідомить про це.

За детальною інформацією щодо проходження санаторно-курортного лікування звертайтеся за тел. (0412) 47-47-61 або до органів соціального захисту за місцем реєстрації/проживання.

Довідково: У 2018 році санаторно-курортне лікування пройшли 2204 особи, які постраждали від аварії на ЧАЕС, 1170 інвалідів війни, ветеранів, 806 осіб з інвалідністю, 619 учасників АТО та членів сімей загиблих військовослужбовців.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up