Брифінг в Житомирській ОДА: приріст по COVID-19 – 17 нових випадків за останню добу

Брифінг в Житомирській ОДА: приріст по COVID-19 – 17 нових випадків за останню добу

Сьогодні, 22 квітня 2020 року о 10:30 в Житомирській ОДА пройшов брифінг голови ОДА Віталія Бунечка щодо ситуації по розповсюдженню коронавірусу в області за участю начальника управління охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика.

Основні тези брифінгу:

У зв'язку з пандемією утилізація елементів індивідуального захисту медпрацівників, шприців, одноразових голок, використаних при лікуванні хворих на короновірус та відпрацьовані зразки біоматеріалів, взяті для аналізу на коронавірус, дезінфікуються в медичних закладах та передаються для подальшої дезінфекції та зберігання в обласний протитуберкульозний диспансер. В подальшому ці речі буде знищено шляхом спалювання в спеціальних печах.

У минулому році і на початку цього року анонсувалося продовження будівництва сільських амбулаторій по області. Керівництво області наполягає на закінчені будівництва. Але на даний час триває процедура розірвання договорів з одним з виконавців робіт. 

Відео дня

Тільки що, під час онлайн-брифінгу Міністерства охорони здоров’я, було нагадано про початок фінансування з 1 квітня 2020 року медичних закладів з Національної служби здоров’я України. Лікарні по Україні мають зараз дефіцит фінансування від 10% до 50% в порівнянні з минулим роком. Також було підтверджено глобальне недофінансування медичних закладів, зокрема служби «103» - екстреної медичної допомоги. Але, за словами начальника управління охорони здоров’я ЖОДА Миколи Суслика, в Житомирській області є профіцит фінансування. Тобто цю службу профінансовано повністю.

На даний час також спостерігається скорочення медичних працівників зв’язку з медичною реформою та початком фінансування з НСЗУ з 1 квітня 2020 року. Сьогодні під час онлайн-брифінгу Міністерства охорони здоров’я було підтверджено, що таке скорочення медпрацівників неприпустиме, але продовжується. Також за повідомленням начальника управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколи Суслика, ті заклади, які уклали договори з НСЗУ, зараз оптимізують свій штат та, дійсно, є деякі випадки скорочення працівників.

Незважаючи на початок з 1 квітня 2020 року фінансування медичних закладів з НСЗУ, благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області», що розташована за адресою: вулиця Пушкінська, 1 в Житомирі, в приміщенні обласного медичного консультативно-діагностичного центру, буде продовжувати свою діяльність та співфінансування лікування в медичних закладах області.

Було анонсовано продовження карантину до 12 травня, але рішення про продовження карантину ще немає. Таке рішення повинен сьогодні прийняти Кабінет Міністрів України. Після цього вже буде визначатися порядок яким чином буде продовжено карантин: чи буде посилення, або послаблення протикоронавірусних заходів.

Під час брифінгу будо також привернуто увагу до пожеж в Овруцькому районі Житомирської області. Голова ОДА Віталій Бунечко зазначив, що всі пожежі найближчим часом буде ліквідовано та вже почалися роботи з підрахунків збитків. Після прийняття відповідного рішення Кабміном України почнеться виплата компенсації постраждалим від пожеж. На даний час на місці події працюють слідчі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • .

    Сегодня День Рождения человека, которого буржуи, декоммунизаторы и националисты во всём мире боятся до смерти!
    С Днём Рождения Нашего Товарища ЛЕНИНА !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up