Житомир отримав 12 мільйонів гривень на придбання тролейбусів

Житомир отримав 12 мільйонів гривень на придбання тролейбусів
У четвер, 26 червня, на черговій сесії Житомирської обласної ради 69 депутатів проголосували за виділення 12 млн.грн. на закупівлю рухомого складу Житомирського трамвайно-тролейбусного управління.

Виступаючи перед присутніми, перший заступник міського голови Сергій Сухомлин наголосив, що у разі виділення необхідних коштів обласною радою для ЖТТУ, він бере на себе зобов'язання у тому, що наприкінці року не стане питання про перерозподіл субвенцій, і співробітники ТТУ не вийдуть під стіни адміністрації через невиплату заробітної плати:

«Ми повинні дати ТТУ можливість закупити додатковий транспорт, щоб управління дійсно стало конкурентним оператором на ринку транспортних послуг Житомира. З центральних вулиць ми знімаємо маршрутні таксі, в першу чергу міські. З районами теж попередньо вже домовились, погодили питання, що районні маршрутки будуть їздити за старими маршрутами. Ми змінимо їх рух лише там, де вони дублюють комунальний транспорт Житомира. За нашими розрахунками вже в кінці року ТТУ отримає прибуток».

Також Сергій Сухомлин зазначив, що міська рада вже виділила 6 млн.грн. на закупівлю рухомого складу для ТТУ.

Відео дня

Раніше перший заступник вже повідомляв про те, що місто Золінген (Solingen), Німеччина, пропонує Житомиру 13 тролейбусів марки MAN вартістю 14 тис.євро за кожен, 2001-2004 року випуску.

«Також рухомий склад  ТТУ ми пропонуємо поповнити пасажиромісткими автобусами тієї ж марки - MAN. Вони в хорошому технічному стані, працюють на газу, це значно дешевше ніж на дизельному паливі. Вартість такого автобуса Житомиру обійдеться приблизно в 19 650 тис. євро, це приблизно 300 тис. грн. Пропозиція вигідна місту, так як така ж сума витрачається на закупку лише запчастин для ремонту наших тролейбусів. Фактично ми отримуємо автобус, який є місткий, комфортний, безпечний. Позитив полягає і в тому, що проїзд в такому міському транспорті буде дешевшим ніж у приватного перевізника», - зауважив С.Сухомлин.

За повідомленням Житомирської міської ради.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up