Закриття сезону: гучні прем’єри, фестивальні перемоги і відмінені гастролі Житомирської обласної муздрами

Закриття сезону: гучні прем’єри, фестивальні перемоги і відмінені гастролі Житомирської обласної муздрами
Грандіозним планується свято закриття 71-го театрального сезону Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І.Кочерги. Протягом двох днів 26 та 27 червня на великій сцені демонструватимуть прем'єрну виставу «Любов та ненависть у Вероні». Напередодні відпустки в театрі розповіли про успіхи і труднощі, з якими довелось зіткнутися протягом минулого театрального сезону.

Театральний рік був насиченим та яскравим. Вистави дивували, розважали та змушували замислюватись житомирського глядача.

 

- Цей театральний сезон був насиченим та складним одночасно, – розповідає генеральний директор Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І.Кочерги Наталія Ростова. – Протягом року ми подарували глядачам чотири нові вистави: дитячу казку «Летючий корабель», гротескну «Хануму», музичну містерію «П’ятниця, 13-е» та виставу «Любов та ненависть у Вероні».

Відео дня

Нещодавно трупа повернулась з XVII Міжнародного театрального фестивалю моно вистав «Відлуння-2015». З нагородами. Вибагливе журі вражали виставою «Жінка в style Jazz». В номінації «За потужну акторську енергетику» відзнаку отримала актриса Марина Іваненко-Демб. А спеціальним дипломом Генерального директора фестивалю «Відлуння-2015» «За організаторський хист» було нагороджено генерального директора нашого театру Наталію Ростову. Це дуже престижний фестиваль, на який свої театральні експерименти привозять не тільки вітчизняні актори та режисери, а й гості з Франції, Австрії, Литви. Головою журі був грецький режисер і хореограф Емануїл Куцуреліс. До речі, саме він випадково взяв участь у постановці житомирського театру.

 

- Вистава починається з інтерактиву, я обираю поміж глядачів чоловіка і запрошую його на сцену, – розповідає акторка Марина Іваненко-Демб. – Про те, що це голова журі, я дізналась пізніше. Та наша вистава – це справжній джаз, тобто імпровізація, а отже подібні несподіванки лише додають драйву.

 

Окрім перемог і здобутків, є у театру труднощі.

 

- На жаль, цього року від нас пішло вісім талановитих акторів балету та музикантів,.– розповідає художній керівник театру Наталія Тімошкіна. – Це велика втрата. Зарплата наших співробітників, особливо тих, хто приїхав з інших міст, замала аби знімати квартиру. Більшість відправились працювати за кордон.

 

Та у театрі сподіваються, що в новому сезоні до них знову прийдуть молоді актори. Зараз тривають прослуховування.

 

Через брак коштів довелось відмінити і гастрольний тур по Західній Україні.

 

- Напередодні нашої поїздки різко подорожчало паливо, – говорить Наталія Ростова. – Поїхати на гастролі означало, що ми не тільки нічого не заробимо, а й отримаємо збитки. То ж довелось скасувати поїздку. Сьогодні намагаємось вирішити фінансове питання, аби представити нашу область у вересні на театральному фестивалі в Коломиї.

 

Сподіваємось, що спонсори знайдуться, і колектив театру буде зайнятий новими театральними експериментами, а не над пошуками грошей.

 

Розкривати секрети, чим будуть радувати глядачів наступного сезону, в театрі не поспішають. Єдине, що пообіцяли, не скорочувати кількість прем’єр.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up