Дмитро ЗІНЕВИЧ: “Вийти з ролі особливо складно після вистави «Украдене щастя». Потрібно заспокоїтися, зібратися і заповнити порожнечу…”

Дмитро ЗІНЕВИЧ: “Вийти з ролі особливо складно після вистави «Украдене щастя».  Потрібно заспокоїтися, зібратися і заповнити  порожнечу…”
Артист драми Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги Творчий девіз: «Я працюю серцем зі сцени для глядача»

З театром  вперше познайомився ще у школі,  побачивши  виставу «Мазепа».

Мої батьки професійні фотографи. Тому мабуть у мені від них присутня творча жилка. Більше бажання було не фіксувати, а показувати. Тому сам я не став фотографом.

Вважаю, що кожен  має зробити власний  вибір. Батьки завжди поважали та підтримували мій вибір.

Відео дня
style="text-align: justify;"> В дитинстві дідусь привів мене у “будинок піонерів”, до  театру -студії «Диваки». За моєї участі цей театр став народним. Саме в ньому я почав проявляти свої акторські здібності. Мене помітили і швидко з молодшої групи перевели у середню. В студії займався достатньо довго.

Я не пам’ятаю яким чином я потрапив в Житомирське училище культури. Лише пам’ятаю, що в 11 класі, вже брав участь у дипломній роботі студентів.

В дитинстві я ніколи не замислювався ким буду.

У мене було три студентські життя: у Житомирському училищі культури, у Харківському університеті мистецтв та у Рівненському гуманітарному університеті.

Перша серйозна роль Фернан у виставі польського режисера «Літа в Ноані». Серйозна роль на великій сцені співпала з прем’єрою вистави, відкриттям театрального сезону, моїм дебютом та днем народження.

У мене є дві ролі, які  я вважаю найкращими: роль Герострата у виставі «Забути Герострата» та Михайла в «Украденому щасті».

Вийти з ролі особливо складно після вистави «Украдене щастя». Потрібно заспокоїтися, зібратися і цю порожнечу, яка виникає після вистави, чимось наповнити.

Як само характери моїх героїв впливають на мене, я не можу сказати – але вони впливають. Кожна роль накладає свій відбиток. 

Мені цікаво грати все. Якщо потрібно я із задоволенням зіграю Ромео. Проте цікавіше буде грати Тібальта.

Найскладніше для мене було зіграти у виставі «Король Олень». Надзвичайно багатогранна роль з багатьма перевтіленнями.

Грати драму і трагедію – це як ходити по лезу ножа. Не можна перейти межу. Не дограти чи переграти. У драмі складно не піти у повний негатив, залитися сльозами, а в комедії навпаки – не зануритися у позитив, щоб не здаватися аж надто смішним. Навіть трохи дивакуватим.

Раптове перевтілення на сцені здійснюється на підсвідомості та завдяки техніці, якій я завдячую своїм викладачам.

Зараз для мене виходити на сцену та виступати перед великою кількістю людей – це буденна справа. Про те, що я відчував, боявся чи ні – потрібно було запитати років 9 тому. А хвилювання перед виходом присутнє завжди. І це так само буденно.

Критиком для мене виступає глядач. Його не можна обдурити. Не дуже люблю коли мене хвалять.

Епізодична роль у серіалі «Мухтар» була по своєму цікава та нова.

Я займаюся своєю улюбленою справою. Тому я дуже люблю свою професію.

Якби не театр, я був би військовим. Мені як чоловіку цікава зброя і військова техніка. Час від часу займаюся страйколом. Граю на бас-гітарі, на акустичній та на гавайській.

Моя творча мрія – продовжувати працювати в театрі та зіграти якнайбільше цікавих ролей.

Успіх – це визнання.

Мені Оскар не потрібен. Хочеться стати більш відомим. Я вже 10 років працюю в театрі. Тому тут хочеш чи не хочеш, але вже відомий. Не скажу з хорошої сторони чи з поганої.

Мій найекстримальніший вчинок – це стрибок з парашута з висоти 900 м.

Моє досягнення в тому, що мені довіряють головні ролі, я задоволеним тим, що  роблю.

Хоч я корінний житомирянин, але моїм улюбленим місцем завжди був театр.

Я абсолютно щасливий на сцені, і за кулісами, і в гримерці.

Люблю театр за те, що він у мене є.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up