Оновлення влади буде можливим після прийняття нового Виборчого кодексу

Оновлення влади буде можливим після прийняття нового Виборчого кодексу

У листопаді минулого року Верховна Рада мало не випадково підтримала проект нового Виборчого кодексу у першому читанні з мінімально необхідними 226 голосами.

Незважаючи на вимоги суспільства і свої передвиборні обіцянки, влада не хоче виносити документ на розгляд парламенту у другому читанні.

Новий Виборчий кодекс має замінити систему Януковича, яку у 2011 році реалізували для масового підкупу, повернувши «мажоритарку» та створивши «систему», щоб контролювати парламент.

Епоха політичних корупціонерів, політичних брехунів і пройдисвітів, які сидять у владних кабінетах України, повинна минути. Доки нами правлять клептократи, які купили свої посади, Україна ніколи не вийде із замкненого кола злиденного життя. Поки буде існувати мажоритарка та не буде жодної відповідальності за підкуп виборців, депутатами і далі будуть ставати старі політики. Які замість того, щоб писати та приймати нові закони, будуть займатися встановленням дитячих майданчиків, видобутком бурштину та власним збагаченням.

Відео дня

Діюча влада робитиме все, щоб парламентські вибори 2019 року відбулися за законом Януковича. Для президента й провладних партій це єдиний шанс виграти вибори та законсервувати себе у владі.

Відкриті списки, коли люди самі обиратимуть кандидата від партії, – це унікальний шанс для України реформуватися і змінити політиків у владі. Наразі ми маємо систему, коли партійні боси самостійно формують список, показують суспільству першу п’ятірку, залишаючи решту в тіні. Виборці, які віддають свій голос за партію, навіть не знають, хто є в тому списку.

Після того, як вибори відбудуться за відкритими списками, старі політики не переоберуться, адже люди будуть бачити, кого вони обирають. Відкриті списки – це можливість, що до влади прийдуть молоді люди та якісно і швидко оновлять її.

Якщо восени Виборчий кодекс не приймуть, тоді у 2019 році вибори відбудуться за старими правилами. В такому випадку депутатами знову будуть обирати людей, які мають сумнівну репутацію, але встановлюють дитячі майданчики та роздають квитки до кінотеатру.

Коментарі (1)
  • Дрон СКМ

    Автор Анна, а на фото мужик бородатый какой-то. Трансвестит штоле? :) Оооочень странная политическая реклама. :)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up