Не ставайте частиною маніпуляцій

Не ставайте частиною маніпуляцій

11 березня у Житомирі відбувся агітаційний тур кандидата на пост Президента України П. П. Порошенка.

Він дещо відрізняється від аналогічного туру 5 років тому. Це тоді, коли обіцялося збудувати фонтан кращий, ніж у Вінниці, зробити Житомир центром космічної науки та багато іншого. У 2014 році лунало багато обіцянок, жодної з яких не було виконано.

Автобусами звезли бюджетників з усієї області на так звану Раду регіонального розвитку, яка по суті є агітаційним заходом, де чиновники та мери міст агітують за кандидата в Президенти. Анатолігічні зустрічі вже відбулися у багатьох районах області, де VIP-агітатори – голови ОДА та обласної ради – агітували за одного кандидата.

Прикро, що Президент дозволяє собі називати негідниками усіх, хто має іншу точку зору. Прикро, що він приписує виключно собі усі заслуги за 5 років. Каже, що все, що відбувається, “зробив я, ініціював я", нескромно називаючи себе лідером нації. Звісно, перед звезеною аудиторією можна назвати себе лідером, але дійсний лідер не має найбільшого антирейтингу серед усіх кандидатів.

Не є персональною заслуга Порошенка у тому, про що він говорить. Можливо, навіть навпаки. Платники податків, наповнюючи бюджет, який розкрадається та дерибаниться на усіх рівнях, розвивають країну в той час, як Порошенко зі своїми партнерами продає за 300 мільйонів доларів завод “Кузня на Рибальському”, не сплативши жодної копійки податків. Це українці 5 років сплачують військовий збір, допомагаючи та відбудовуючи армію, в той час, як соратники Президента продають контрабандні запчастини для військової техніки, завищуючи ціни до 5 разів і заробляючи на схемах мільйони. А скільки ще подібних схем залишаються невідомими?

Так, в Україні йде війна. Не ми її почали. Але не варто вірити в лякалки про “Путін нападе”. Хто зупинив “Русскую весну” в Одесі та Дніпрі, усі знають, і це був не Порошенко. Так само усі знають, хто найбільше заробляє на цій війні.

Зберегти країну, у розумінні Порошенка, – це зберегти посаду та владу. Щоб утриматися при владі у ворогів держави та “руки Кремля” вже перетворили більшість населення країни. Але давайте подивимося на стан справ у державі. Люди масово виїжджають з країни. Корупція процвітає у всіх сферах. Для армії закуповують неякісне озброєння, і це під час війни. Економіка та рівень життя постійно знижуються. Політичні опоненти переслідуються. Виникає запитання: хто дійсно є ворогом держави?

Головне – усім думати, ставити собі питання та намагатися чесно відповісти на них, не ставати частиною технології з маніпуляції та агітації.  

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up