Територіальні громади Житомирщини отримали нові шкільні автобуси. Фоторепортаж

Територіальні громади Житомирщини отримали нові шкільні автобуси. Фоторепортаж

У вівторок, 8 грудня, біля Житомирської обласної державної адміністрації відбулася передача 16-ти шкільних автобусів для територіальних громад Житомирщини.

 Як зазначив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, одним з важливих проєктів, що мали бути реалізовані цьогоріч, стало придбання 16-ти шкільних автобусів. Поповнення шкільного автопарку допоможе багатьом сільським школам вирішити питання підвозу учнів до освітніх закладів з віддалених населених пунктів. Автотранспорт оснащений системою гучного зв'язку, ременями безпеки і сигнальними маяками, тому понад п’ятсот дітей матимуть можливість їздити на навчання в комфортних та безпечних умовах.

«Сьогодні, в рамках державної програми «Шкільний автобус» для територіальних громад та районів ми вручили ключі від 16 шкільних автобусів марки «Еталон», придбаних за кошти державного бюджету на умовах співфінансування з місцевих бюджетів. Вартість одного автобуса – 1,9 мільйона гривень», – наголосив Віталій Бунечко. 

Відео дня

Відтак же найближчим часом шкільні автобуси почнуть розвозити на навчання дітей Іршанської, Новоборівської, Городницької, Чоповицької, Станишівської, Ємільчинської, Любарської, Словечанської, Овруцької, Радомишльської, Глибочицької, Оліївської, Вчорайшенської, Чуднівської територіальних громад та Романівського району. 

«Зараз парк шкільних автобусів області складає 295 одиниць. На сьогодні 100% сільських школярів і вчителів вже забезпечені безкоштовним підвозом до навчальних закладів. Програма «Шкільний автобус» буде діяти і надалі, тому що кількість спеціалізованого транспорту потрібно не тільки збільшувати, але й оновлювати ті автобуси, що працюють вже понад 10 років. 

На цьому прикладі вкотре переконуємося, що спільними зусиллями центральної, обласної та місцевої влади ми маємо змогу вирішувати дійсно важливі для громад питання», – підкреслив очільник області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up