Житомирські аудитори виявили у Центральній районній аптеці № 118 непродуктивних витрат та упущених вигод майже на 1 млн грн

Житомирські аудитори виявили у Центральній районній аптеці № 118 непродуктивних витрат та упущених вигод майже на 1 млн грн

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час державного фінансового аудиту діяльності комунального підприємства «Центральна районна аптека № 118» Житомирської районної ради виявили неефективні управлінські рішення, що призвели до непродуктивних та додаткових витрат на суму понад 227 тис. грн.

Також вони виявили упущену вигоду і недоотримання доходів на суму понад 737 тис. грн. Аудитом охоплено період з 01.01.2011 по 30.09.2017.

Як з’ясували державні аудитори, через неефективні управлінські дії та рішення керівництва підприємства й органу його управління сума упущених вигод (недоотриманих доходів) становила понад 597 тис. грн. Це сталося через зменшення 2017 року товарообігу з найбільшим замовником виробів медичного призначення – КУ «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради.

Через відчуження приміщення без урахування вартості капітального ремонту втрачено доходів майже на 100 тис. грн.

Відео дня

Також під час аудиту виявлено неефективні управлінські рішення щодо використання коштів на оплату праці, аудиторські послуги, придбання комп’ютерної техніки та лікарських засобів, сплату пені за користування кредитом та через недотримання Порядку обігу наркотичних засобів і відпуску лікарських засобів. Все це призвело до непродуктивних витрат на суму майже 228 тис. грн.

За результатами контрольного заходу керівництву підприємства та органу управління надано низку рекомендацій для покращання фінансового стану підприємства та ефективного використання коштів.

Про результати аудиту повідомлено прокуратуру Житомирської області.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up