Житомирська міськрада не підтримала звернення за військовий стан на Донбасі. Відео

Житомирська міськрада не підтримала звернення за військовий стан на Донбасі. Відео
Шість звернень, серед яких звернення до мешканців Маріуполя та Житомира, міст-побратимів, до Верховної ради та Президента, обговорювали депутати міськради на позачерговій сесії.

П’ять звернень депутати підтримали, а найактивніше обговорювали звернення до Президента України про введення військового стану на окремих територіях Донецької та Луганської областей. Перший заступник Житомирського міського голови закликав депутатів уважно поставитись до голосування за таке звернення. За його словами, введення військового стану зробить неможливою фінансову та військову допомогу Україні з боку світової спільноти.

«Економіка ви знаєте в якій ситуації у нас в Україні. Фактично зараз бюджет України на 50% залежить від вливань міжнародного валютного фонду. І ті 27 мільярдів, про які зараз йде мова, не надійдуть в Україну при введенні військового стану. Я вже не буду зупинятися на тих моментах, що при введенні військового стану ніяка третя сторона не може надати Україні військову допомогу», - каже Сергій Сухомлин.

Депутат міської ради Юрій Ткаченко закликав називати речі своїми іменами.

Відео дня

«Говорити про те, що Україна не отримає цих 27 мільярдів допомоги від МВФ, це є брехня. Це просто спроба завуалювати питання. Не може бути в нашій країні надзвичайної ситуації. У нас війна в країні йде, так що давайте називати речі своїми іменами, а не прикриватися Путіним і вигаданими причинами по МВФ», - переконує Юрій Ткаченко.

Під час обговорення депутат Сергій Мірошніков закликав колег підтримати звернення до Порошенка та нагадав про звернення, які міська рада направляла колишнім керівникам держави.

«Приймемо ми це звернення або не приймемо, це буде піщинка. Якщо дійсно в Порошенка є плани, і справді є ті загрози, про які говорив Сергій Сухомлин, то чхнуть на наші звернення, як чхали на всі звернення, які ми робили в свій час до Януковича, Азарова і так далі. До речі, хочу сказати, що всі наші звернення до Януковича і до Азарова, якби він до них прислухався, то був би зараз живий-здоровий, на своєму місці, і Україна рухалася б до Європи. Путіну чхати, про що ми тут говоримо, приймемо не приймемо взагалі. Він діє за своїм планом і за своєю хворою фантазією. А нам потрібно ці механізми оборони країни відпрацьовувати. Я особисто буду голосувати за це звернення. І нехай м'яч буде на тій території, і нехай дійсно Порошенко з командою, радниками приймає рішення», - говорить Сергій Мірошніков.

Депутат міської ради Віра Шелудченко переконана: саме Президент та Верховна Рада повинні приймати рішення про введення військового стану.

«Ми обрали президента, ми обрали Верховну раду, які сьогодні мають прийняти це рішення. Я розумію, що не все нам сьогодні кажуть по телебаченню і доносять до нас, чому те чи інше рішення приймається або не приймається. Якщо сьогодні не вводиться надзвичайний стан в тих областях, які сьогодні є терористичними, на це є вагома причина», - каже Віра Шелудченко.

Після обговорення тексту звернення про введення військового стану на окремих територіях Донецької та Луганської областей  депутати його не підтримали - «за» проголосували лише 22 депутати з 47 присутніх.

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 Тисячі пасок передали військовим на передову 17:26 Рятувальники відкачують воду із підтоплених приватних домоволодінь 17:00 Роботодавці можуть отримати понад 100 тисяч гривень для облаштування робочого місця одному з працівників 16:40 50-річному жителю Андрушівки повідомлено про підозру у вбивстві матері - подробиці справи Від читача 17:06 Розкажи бабусі про очищення судин 16:18 У Житомирі пограбували громадянина США: забрали 40 тисяч гривень 16:01 У Житомирі відбувся чемпіонат області з боротьби самбо 15:40 Мінсоцполітики оголосило фінальний у 2024 році відбір громад на участь у проєкті з формування життєстійкості 15:20 Житомирських десантників нагородив командувач Десантно-штурмових військ бригадний генерал Ігор Скибюк photo_camera 14:50 Біля Зарічан - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 14:40 За нічну зміну патрульні задокументували 10 фактів керування транспортними засобами з ознаками сп'яніння 14:21 Романівський «VIVAD» став чемпіоном відкритого міського турніру з футболу імені Миколи Сюсюри photo_camera 14:00 Житомирський обласний краєзнавчий музей запрошує на відкриття фотовиставки «Полк Азов — Янголи Маріуполя» 12:41 В Україні з 1 травня набувають чинності важливі зміни до правил дорожнього руху 12:20 В Андрушівці син зарубав мати, а рештки намагався спалити в печі. ВІДЕО play_circle_filled photo_camera 12:00 У Житомирі в перші дні травня буде по-літньому тепло 11:40 У ніч на 1 травня небо над Україною освітили блакитні спалахи: можливо, це був метеорит 11:20 Овруцькі рятувальники допомогли працівникам екстреної медичної допомоги транспортувати хвору людину до лікарні 11:00 Вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних" 10:40 Пакунок малюка: як його отримати та що до нього входить? ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up