З 3 серпня на Житомирщині розпочинається сезон полювання на пернату дичину

З 3 серпня на Житомирщині розпочинається сезон полювання на пернату дичину

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Вже в перший вихідний серпня 2019 року на Житомирщині та Рівненщині розпочнеться довгоочікуваний сезон полювання на пернату дичину, а саме:
• на качок (крім гоголя, черні білоокої, черні червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої);
• лиску, норця великого, куликів сіру гуску (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, бранця великого);
• на голубів (крім голубів – синяка), перепілку 
з 16-ї години 3 серпня по 3 листопада 2019 року включно
Днями полювання є субота, неділя, середа, а на дичину, вирощену на фермах та випущену в угіддя під постріл, днем полювання є четвер
Відповідно до ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» мисливці мають право полювати з наступними документами:
• посвідчення мисливця;
• щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень права полювання з відміткою про сплату державного мита;
• дозвіл на добування мисливських тварин (ліценція, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл);
• відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;
• паспорт на собак мисливських порід.
Всі вищеперераховані документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, а також транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль.
Зокрема, нагадуємо, що відповідно до ст. 20 ЗУ «Про мисливське господарство та полювання» з метою раціонального використання мисливських тварин, охорони диких тварин, заборонено полювати немисливською (у тому числі військової) вогнепальною, пневматичною та іншою стрілецькою зброєю, а також нарізних вкладок, напівавтоматичної або автоматичної зброї з магазинами більш як на два патрони. Саме це і є найбільш характерними порушеннями під час полювання на пернату дичину. 
Для збільшення пропускної спроможності мисливських угідь обласної організації УТМР прийняті такі норми відстрілу пернатої дичини мисливцем за день полювання:
• качки – 3 шт.; ниркові – 1 шт.; гуси – 1 шт.; лиски – 3 шт.; 
перепілку – 10 шт.; кулики – 5 шт.; голуби – 5 шт.
За незаконне добування або знищення птахів нараховуватимуться такі збитки:
• гуси, куріпка сіра – 2 тис. грн.;
• голуби, качки, кулики, лиски, перепілка – 1 тис. грн.
Зокрема, збільшено такси у 5 разів за кожне знищене чи пошкоджене штучне гніздо птахів.
Також, крім відшкодування збитків за браконьєрство передбачена адміністративна відповідальність за порушення правил полювання у вигляді штрафу: на громадян від 102 грн до 1020 грн., на посадових осіб від 510 грн до 1530 грн. 
Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснюватимуться заходи по виявленню браконьєрів на території Житомирської та Рівненської областей. 
Шановні громадяни, в разі виявлення фактів браконьєрства, прохання повідомляти на телефони «Гарячої лінії» за номерами: 067-410-27-88 та (0412) 46-49-54.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up