Як житомиряни оцінюють чистоту міста: опитування

Як житомиряни оцінюють чистоту міста: опитування

Снігом не присипало, тому сміття, як у відомій приказці, через весняну погоду – видно звідусіль.

Чистота в місті – основна складова комфорту. Житомиряни часто засмічують місто самі, проте і місцеві комунальники не поспішають прибирати його. Журналісти редакції «20 хвилин» поспілкувалися із житомирянами, аби почути їх оцінку чистоти міста, а також дізнатися, як часто смітять самі містяни.

Яку б ви дали оцінку чистоті міста?

«Низьку. Люди після себе не прибирають, часто навіть на дитячому майданчику купа бляшанок від алкоголю, насіння. Є такі компанії, вони збираються на цих майданчиках ввечері, пиячать, а зранку ми з донечкою приходимо і дуже брудно», - розповідає домогосподарка Ганна, 29 років.

«Середню. В центрі сміття менше, але якщо вийти за межі центру, то всяке неприємне можна побачити. Люди самі спочатку викидають сміття куди-небудь, а потім дивуються, чому так брудно», - пояснює студентка Катерина, 20 років.

Відео дня

«Всім на те, що місто дуже брудне – байдуже. І влада не вживає заходів, щоб було чисто, і люди не прагнуть до чистоти», - наголошує військовий Віктор, 41 рік.

Як часто Ви самі смітите?

«Всі ми не без гріха… Я намагаюсь завжди викидати сміття в смітник, може один-два рази і смітила, а загалом викидаю до урни», - пояснює Ганна.

«Буває що папірець викинеш повз смітник, чи подібне, але щоб цілеспрямовано смітити – такого немає», - ділиться студентка.

«Є смітник, тому туди сміття і викидаю», - розповідає Віктор.

Як зменшити кількість сміття в Житомирі?

«Нам потрібен завод, бо сміття дійсно дуже багато. Так не може вічно продовжуватися, бо прибрати його з міста можна, а ось утилізувати… І людей треба привчити, що для сміття є смітник, дітей наших привчити…», - пояснює домогосподарка.

«Почати з себе. Якщо кожен припинить смітити, то місто стане чистішим», - ділиться студентка Катерина.

«Нехай кожен припинить смітити. Треба привчатися бути культурними, а не кидати собі під ноги сміття, а потім скаржитися», - розповідає військовий.

Лера Наумова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Vitaliy Vitaliy

    Місто брудне
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up