Вражаючі суми: житомиряни заборгували водоканалу понад 32 мільйони гривень

Вражаючі суми: житомиряни заборгували водоканалу понад 32 мільйони гривень

Станом на 1 березня 2019 року 33 637 житомирян за послуги водопостачання та водовідведення заборгували підприємству 32,4 млн.грн. Із них прострочена заборгованісь — 21,8 млн.грн. 

Про це повідомляє КП "Житомирводоканал".

Серед житомирян є боржники, які не реагують на звернення підприємства. У такому випадку єдиний вихід з ситуації – звернення підприємства до суду. За рішенням суду боржник має відшкодовувати не лише суму боргу, але й судовий збір. Абоненти, у яких відбувається стягнення боргів за рішенням суду, не тільки втрачають на сплаті судового збору. Тим, хто вже отримував субсидію, але припинив сплачувати рахунки за житлово-комунальні послуги, надання субсидії може бути припинено за поданням підприємств-надавачів послуг.
Є й така категорія громадян, яка взагалі не платить за користування послугами, і фактично живе за кошти громади міста.
У КП «Житомирводоканал» налічується:
- 536 абонентів з боргом від 5 до 10 тис.грн. (середня заборгованість 6930 грн.);
- 273 абоненти з боргом від 10 до 20 тис.грн. (середня заборгованість 13885 грн.);
- 156 абонентів з боргом понад 20 тис.грн. (середня заборгованість 29414 грн.).
Є абоненти, борг яких сягає понад 40 тис. грн. Звертаємо увагу на те, що у боржників за рішенням суду може бути заарештовано будь-яке майно, а якщо сума боргу перевищує розмір двадцяти мінімальних зарплат, виконавча служба має право в рахунок боргу продати на аукціоні єдине житло боржника.
Хочемо вкотре наголосити на тому, що у разі виникнення у абонентів проблем з оплатою послуг, варто звернутися до КП «Житомирводоканал» і разом шукати шляхи виходу із ситуації, ніж просто припинити платити за послуги та доводити справу до суду.

1 лютого на підприємстві створено окремий відділ для роботи із боржниками, який проводить постійну роботу зі споживачами: розносить повідомлення про заборгованість, допомагає вирішити питання з оформленням договорів реструктуризації боргу та оформленням пільг, субсидій, встановленнямлічильників води. Злісних боржників підприємство змушене відключати від послуг водовідведення. Для поновлення надання послуг водовідведення таким абонентам доводиться не лише гасити заборгованість, а й оплачувати роботи з поновлення підключення до каналізаційної мережі, а це — 1901, 88 грн.

Відео дня

У окремих абонентів критична ситуація з платежами виникає саме через те, що у помешканні зареєстровано людей більше, ніж проживає фактично, і встановлення лічильника дозволяє їм заощадити кошти. 
Для запобігання зростання суми нарахувань внаслідок розподілу обсягів води (відповідно до Закону України “Про комерційни облік теплової енергії та водопостачання), що надійшла в будинок, та виникнення заборгованості, усім абонентам радимо встановлювати індивідуальні прилади обліку в квартирах та контролювати власне споживання.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Alexandr Zhuravel

    С ТАКИМ КАЧЕСТВОМ ВОДЫ....ЭТО НОРМАЛЬНО.
  • Ruslan DM

    Да с хуя ли платить такие суммы..?!!Я в своё время там работал и знаю точно что все порыви и объёмы воды ушедшей в никуда оплачивает население а воды,поверьте,сотни тонн в день уходят в землю
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами 14:00 У Житомирі відбувся відкритий Чемпіонат Житомирської області з баскетболу серед дівчат photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up