Воду у кранах житомирян у рудий колір зафарбував осад заліза, - пояснюють у водоканалі

Воду у кранах житомирян у рудий колір зафарбував осад заліза, - пояснюють у водоканалі

КП "Житомирводоканал" роз'яснив, чому з кранів житомирян тече руда вода.

Проведення аварійно-відновлювальних робіт на водопровідній мережі іноді породжує таку проблему - руду воду, яка тече з кранів.

Ми вирішили роз'яснити, чому так відбувається і як ми з цим боремося.

Вміст заліза у питній воді спричиняє появу осаду, що накопичується у водопровідних трубах. І якщо в магістральних водопроводах через постійне проходження великого потоку води осад майже не затримується, то у внутрішньобудинкових мережах зазвичай він є.

У результаті зупинки і подальшого запуску води у внутрішньоквартальних та внутрішньобудинкових мережах у ході проведення ремонтних робіт, зупинках і перезапуску насосного обладнання, осад, що накопичився в трубах, піднімається і потрапляє безпосередньо у крани споживачів.

Єдиний спосіб покращити якість води - промити мережу. КП "Житомирводоканал" після ліквідації наслідків аварій на магістральних трубопроводах промиває мережі, що завжди дає позитивний результат. Але слід врахувати такі фактори:

Відео дня

✔️ це не одномоментний процес, а процес, який займає певний час;

✔️водоканал відповідає за промивання труб до вводу у будинок, а внутрішньобудинкові мережі повинні промивати ВЖРЕПи або ОСББ, які відповідають за технічне обслуговування будівель, тому ці служби також мають бути доолучені до процесу промивання мережі.

Брудна вода, яка тече з крану, може також свідчити й про інші проблеми, зокрема пориви водопровідної мережі. Тому, якщо із вашого крана тече темна вода - обов"язково повідомте про це диспетчеру водоканалу: 0(412) 24 08 10.

Нагадаємо, вчора у мережі житомиряни масово скаржилися на брудну воду.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (5)
  • Сергей Иванов

    ‼️Житомир, Киев, Харьков‼️
     ‼️ВНИМАНИЕ АФЕРИСТ‼️

    Лживое, бессовестное, хитрое, жадное, сцикливое, без особого опыта в юриспруденции дерьмо, редкой пробы с криминальным прошлым.
    На визитке указано, что адвокат из Киева(представляется так же), на самом деле житомирский (марьяновский).

    Козадаев Виктор Сергеевич.
    Номер удостоверения ЖТ ВМ 000728. Разводило и кидало. Деньги за «свои услуги» берет космические (в долларах), за один адвокатский запрос 100-150 у.е.
     Берётся за криминальные дела в которых ничего не понимает, придумывает мнимые независимые экспертизы, рассчитывает на незнание клиента, чеков за оказанные услуги не предоставляет. Набравшись наперёд денег - пишет письмо, что отказывается от защиты, апеллируя что не оплатили гонорар и бросает человека посреди судебного дела.

    Есть амбиции стать судьей. Лезит в координационную комиссию по распределению бюджета города Житомира.

    Берегите себя от подобного дерьма, концентрация которого в последнее время зашкаливает.

    СДЕЛАЙТЕ РЕПОСТ, УБЕРЕГИТЕ БЛИЗКИХ !!!
    #адвокат_житомир #адвокат_киев #адвокат_харьков #козадаев_виктор #козадаїв_віктор #кидало #аферист #разводило #адвокат_вор #адвокат_кидало #адвокат_хуйло
  • Alexandr Zhuravel

    ИМ ЛЮДИ ЕЩЕ НЕ ДЕЛАЛИ ФИЗИЧЕСКОГО ЗАМЕЧАНИЯ....НУ,СКОРО...
  • Igor Pavlenko

    Не було такого але нехай буде квас.
  • Тома Тамара Коваль

    кола из кала
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up