В Україні спростили умови участі в конкурсі на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг

В Україні спростили умови участі в конкурсі на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг

Кабінет Міністрів своєю постановою вніс зміни до Порядку здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів. Мінсоцполітики розробило проект акта з метою активізації залучення громадських об’єднань до надання соціальних послуг, забезпечення доступності соціальних послуг і покращення їхньої якості.

 

Нагадаємо, Порядком здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2013 № 324, передбачено подання недержавними організаціями низки документів (зокрема, довідки територіального органу Державної фіскальної служби про відсутність податкового боргу) для участі в конкурсі із залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг.

При цьому на подання конкурсних пропозицій передбачено 30 днів, а термін дії довідки – 10 днів. Таким чином, вона вже не є дійсною на момент розкриття конкурсних пропозицій.

Прийнятим рішенням Уряд привів Порядок у відповідність до норм чинного законодавства у зв’язку з прийняттям Закону України „Про публічні закупівлі” та спростив умови подання учасниками конкурсу конкурсних пропозицій. Зокрема, зменшено кількість додатків до конкурсної пропозиції та виключено норму щодо подання недержавним суб’єктом, який виявив намір взяти участь у конкурсі, чи фізичною особою-підприємцем довідки територіального органу Державної фіскальної служби про відсутність податкового боргу.

Відео дня

Як поінформували у Мінсоцполітики, в Україні діє розгалужена мережа комунальних установ і закладів, яка складається із понад 2 тис. суб’єктів, послугами яких охоплено близько 3 млн осіб. При цьому потреби в таких послугах понад 0,5 млн осіб залишалися не задоволеними.

Для максимального задоволення потреб населення у соціальних послугах, забезпечення диверсифікації надавачів соціальних послуг шляхом залучення недержавних організацій у 2012-2013 роках запроваджено механізм соціального замовлення. У 2014 році розпочато його впровадження в регіонах України.

У 2016 році у 4 регіонах недержавними організаціями надано соціальних послуг на загальну суму понад 800,0 тис. гривень.

У ході аналізу причин повільного впровадження механізму соціального замовлення було виявлено потребу в удосконаленні переліку документів, що подаються на конкурс.

З метою розвитку ринку соціальних послуг, спрощення умов подання конкурсних пропозицій недержавними суб’єктами, які виявили намір взяти участь у конкурсі на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг, Мінсоцполітики ініціювало, а Уряд підтримав внесення змін до Порядку здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up