В Україні хочуть запровадити ринок «зелених» облігацій

В Україні хочуть запровадити ринок «зелених» облігацій

Сценаріям запровадження в Україні ринку «зелених» облігацій був присвячений круглий стіл.

Сценаріям запровадження в Україні ринку «зелених» облігацій був присвячений круглий стіл, проведений Держенергоефективності за підтримки Проектів UNIDO (http://www.reee.org.ua) та  GIZ  (https://www.giz.de/en/worldwide/66605.html), а також за участю представників Європейського інвестиційного банку (http://www.eib.org), Міжнародної фінансової корпорації (IFC, https://www.ifc.org), міжнародної організації «Climate Bonds Initiative» (https://www.climatebonds.net), Укргазбанку (https://www.ukrgasbank.com) та експертів проектів ПРООН (http://www.ua.undp.org), DESPRO тощо.

Як відомо, світовий ринок «зелених» облігацій стрімко розвивається і відкриває доступ до великого пулу інвесторів. Кошти від продажу «зелених» облігацій спрямовуються виключно на фінансування або рефінансування проектів «чистої» енергетики.

За прогнозами учасників ринку,  до 2020 р. на частку «зелених» облігацій у всьому світі буде припадати 10-15% від загальної суми всіх облігаційних запозичень.

Відео дня

Велику увагу формуванню міжнародного і національних ринків «зелених» облігацій приділяють Міністри фінансів і керівники центральних банків Великої двадцятки (G20), Європейська Комісія, міжнародні банки розвитку (Світовий банк, IFC, ЄБРР, ЄІБ), ОЕСР тощо.

«Запровадження «зелених» облігацій в Україні дозволить мобілізувати потрібні інвестиції на реалізацію проектів у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики, а також здешевити ці фінансові ресурси», - наголосив під час виступу Голова Держенергоефективності Сергій Савчук. 

Як повідомив С.Савчук, такий потужний фінансовий інструмент сприятиме пришвидшенню досягнення національних цілей: 11% «чистої» енергії у кінцевому енергоспоживанні до 2020 р. та 25% «зеленої» енергії у загальному первинному енергопостачанні у 2035 році.

Обговоривши перспективи «зелених» облігацій в Україні, учасники заходу домовилися разом із профільними міністерствами, міжнародними партнерами, проектами технічної допомоги та експертами змоделювати альтернативні сценарії запровадження ринку «зелених» облігацій із визначенням механізму, що підходить для умов України і у результаті подати до Уряду України Дорожню карту запровадження ринку «зелених» облігацій.

Крім цього, об’єднавши зусилля, планується продовжити роботу над розробкою пакету проектів актів первинного та вторинного законодавства щодо керівних принципів «зелених» облігацій, зменшення інвестиційних бар’єрів, а також стимулювання залучення «зелених» інвестицій в Україну.

Всі ці питання Держенергоефективності буде обговорювати спільно у рамках Постійно-діючої комунікаційної платформи, яку найближчим часом планує утворити за підтримки проектів міжнародно-технічної допомоги.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up