Уряд вирішив, що робитиме з "хрущовками"

Уряд вирішив, що робитиме з "хрущовками"

Застарілий житловий фонд в Україні будуть оновлювати у два способи. В уряді вирішили частину реконструювати, а частину знести.

Масштабні роботи можуть початися за 3-4 роки.

Як повідомляється у сюжеті "Сніданку з 1+1", зносити планують цілі мікрорайони, що дасть можливість повністю замінити інженерну та соціальну інфраструктуру.

Наразі готують відповідний законопроект для внесення на розгляд Верховної Ради. У ньому визначать відсоток власників застарілого житла, які мають погодитись на відселення в разі реконструкції застарілого будинку. Реконструкція старого житлового фонду може розпочатися вже за 3-4 роки.

Відео дня

Зазначимо, що від осені в Україні почнуть діяти нові будівельні норми, які допоможуть оновити вулиці міст та удосконалити міську інфраструктуру. Серед нововведень є такі поняття як "блакитна лінія" - щодо висотності забудови, "зелена лінія" - щодо збереження зелених зон і "жовта лінія" - щодо унеможливлення перекриття шляхів евакуації у разі руйнування будівель.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Максим Михайлов

    все звучит заманчиво, и куда больше обманчиво для людей, как всегда власть ,кинет,людей,
  • Irina Orachevskaya

    Ломать не строить .
  • Елена Билан

    А люди которых выселят получат бесплатное жилье ?

    Новости Житомира от 20minut.ua reply Елена Билан

    По-перше вони мають запронувати варіант нормальний, який влаштує мешканців. По-друге, брешуть вони, в Україні 80% будинків підлягають знесеню, а їм щороку продовжують термін експлуатації на декілька років. Тобто, поки не обвалиться ніхто не поверхнеться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up