У Житомирській області з 1 липня продали 3735 гектарів земель

У Житомирській області з 1 липня продали 3735 гектарів земель

Міністерство аграрної політики та продовольства України розмістило свіжі дані про кількість зареєстрованих земельних угод у межах ринку землі. 

Так, станом на 3 грудня укладено 56 964 угод в рамках ринку землі.  "Подали заяви для отримання доступу до Державного земельного кадастру 5352  нотаріусів. Всього заяв – 6008, із них погоджено 5316, відмову отримали 687, в черзі на розгляд - 5. Нотаріуси з Державним земельним кадастром працюють у штатному режимі", - йдеться у повідомленні. 

Судячи з інфографіки, розміщеної на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства, Житомирщина на 14-у місці по Україні за кількістю земель, щодо яких зареєстровані правочини. З 1 липня тут продали 3735, 4 га землі, зареєструвавши 2205 правочинів. 

Відео дня

Довідково:

1 липня Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко офіційно оголосив старт ринку землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

 

Як повідомляли "20 хвилин", на Житомирщині після відкриття ринку землі продали 876 га землі. 

Читайте також: Продаж землі сільськогосподарського призначення: що потрібно знати.

З 1 липня в Україні запрацював ринок землі.

 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up