У Житомирі відбулося Віче пам’яті в День Героїв Небесної Сотні. ФОТО

У Житомирі відбулося Віче пам’яті в День Героїв Небесної Сотні. ФОТО

В День Героїв Небесної Сотні, 20 лютого 2019 року, у Житомирі відбулося Віче пам’яті на майдані ым. С. П. Корольова. Сюди, до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, прийшли сотні житомирян.

Прийшли, щоб згадати та вшанувати загиблих героїв. Віче пам’яті розпочалося із трансляції відео з Майдану 2014 року. Разом із представниками Ради Християнських церков житомиряни помолились за тих, хто боровся до останнього подиху та вірив у майбутнє України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та спільно із естрадно-духовим оркестром «Сурми Полісся» виконали державний Гімн України. Віддаючи шану та вдячність загиблим, учасники Віча поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Нашим журналістам вдалося взяти декілька коротких інтерв'ю у житомирян, учасників тих подій, людей, які самі були на Майдані. Але ці коментарі виявилися досить сумними. Ми наведемо лише уривки з цих інтерв'ю, позначаючи лише ім'я, щоб не розпалювати непотрібні суперечки навколо того, що сталося п'ять років тому.

Відео дня

Людмила, безпосередньо брала участь у подіях на Майдані:

-  Сьогодні - річниця Майдану, пройшло уже стільки років, але, на жаль, нічого не змінилося. Продовжується АТО. Спочатку загинули люди на Майдані, зараз люди гинуть в АТО. Звичайно, боляче на все це дивитися, ми не очікували цього, люди сподівалися на краще, що влада змініться. Але, на жаль, влада також прийшла на крові та залишилася тією ж самою, навіть гіршою. Повторюю - ця влада прийшла на крові, та ми не сподіваймося побачити нічого кращого, поки вона буде!

Ірина, житомирянка, була на майдані Корольова під час штурму ОДА:

- Ніхто з тих, хто стріляв на Майдані, не покараний. Нікого не знайшли! Винних немає і не буде. Всі швиденько поклали квіти до пам'ятника і розбіглися, забувши і про кров і про смерті Небесної Сотні.

Роман, спостерігав за штурмом Житомирської ОДА:

- Ото був цирк, як оце шобло рядами чинно підходили до садово-паркової скульптури, ложило незмінні червоні квіти ( замітьте - одні, рангом повище, несуть білі, а хто не вислужився, - червоні) , а потім усі хрестилися і відходили. Реальний капець!

Сергій, безпосередній учасник подій на Майдані в Києві:

- В результаті Майдану нічого не змінилося! У владі ті ж самі, тільки крадуть більше і нахабніше. Владі вже повністю плювати на те, що народ гине не від куль, а від голоду і непідйомних тарифів. Країну довели до злиднів і продовжують знищувати далі.

Таїсія, безпосередній учасник подій на Майдані в Києві та ВІнниці:

- В ЖитомирІ ще досить «пристойно» зараз. А в ВІнниці зараз зашквар! Я б на місці вінницьких вождів після такого лютого зашквару з танцями, шароварами і оркестром на дні пам'яті розстрілу Небесної Сотні звільнила б увесь департамент культури як совковий пережиток. Але вони ж не звільнять, бо вони самі, мабуть, ще у шафках вдома бережно зберігають свій перший "піонєрский галстук" і «звьоздочку октябрьонка». Підозрюю, що вони навіть зараз не розуміють, у чому ж зашквар?

Нагадаємо, що серед Героїв Небесної Сотні – четверо жителі Житомирської області. Один з них – житомирянин Яків Якович Зайко. Його серце зупинилося 18 лютого 2014 року в центрі столиці – Яків Якович помер на 74 році життя від інфаркту під час сутичок на вулиці Інститутській.

Руслан Мороз

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up