У Житомирі відбудеться квест «Лабіринт можливостей»

У Житомирі відбудеться квест «Лабіринт можливостей»

У рамках відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми в усіх областях України, зокрема і Житомирській, 30 липня пройде інформаційна акція у форматі квесту «Лабіринт можливостей».

Про це повідомила прес-служба ОДА.

Процес підготовки до акції обговорили вчора, 23 липня, під час онлайн-конференції під головуванням заступника Міністра соціальної політики Наталії Федорович. Участь у нараді взяв заступник голови ОДА Ярослав Лагута.

Заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович наголосила на необхідності проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення стосовно злочину торгівлі людьми.

Відео дня

30 липня Житомирщина долучиться до проведення всеукраїнської інформаційної акції «Лабіринт можливостей», яка покликана привернути увагу громадян до злочину торгівлі людьми.

На вулиці Михайлівській у м. Житомир відбудеться квест-лабіринт для підвищення обізнаності населення щодо проблеми сучасного рабства.

Цей захід продемонструє усі можливі ризики потрапляння до тенет торгівців людьми, у разі прийняття ризикових пропозицій. Потрапляючи в умовні стіни лабіринту, відвідувач має не лише знайти вихід на іншій стороні, але й знайти гіпотетичний вихід із багатьох ситуацій, в які потраплятиме на своєму шляху та уникнути ситуації торгівлі людьми.

Усі сценарії змодельовані на основі реальних історій вербування та мають на меті розвиток критичного ставлення до сумнівних пропозицій працевлаштування, аналітичного мислення в ситуаціях емоційного тиску та перевірки власних знань щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.

Відповідаючи на поставлені питання та приймаючи різноманітні рішення, відвідувач матиме два варіанти завершення квесту:

 якщо всі відповіді та рішення були правильними, учасник квесту виходить із лабіринту, не потрапивши у ситуацію торгівлі людьми, а на виході його зустрічає один із представників суб’єктів взаємодії або партнерської громадської організації, який проводить коротку інформаційну сесію та відповідає на питання, які матиме учасник;

  • якщо ж під час проходження лабіринту було прийняте неправильне рішення і учасник квесту потрапив у ситуацію торгівлі людьми, то на іншому виході з лабіринту відвідувача чекатиме уповноважений за встановлення статусу постраждалого від торгівлі людьми, який надасть інформацію про права та можливості постраждалого та допомогу, яку можна отримати від держави та міжнародних і громадських організацій.

Також під час акції транслюватимуть відеоролик з протидії торгівлі людьми та поширюватимуть інформаційні листівки.

Початок об 11.00 год.

Організатор акції – департамент праці, соціальної та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації.

Довідково: 30 липня, одночасно у всіх областях України, пройде інформаційна акція з відкриттям арт-інсталяції «Лабіринт можливостей», яку Мінсоцполітики організувало у співпраці з Представництвом МОМ в Україні та Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up