У Житомирі розслідують справу щодо приховання діагнозу на коронавірус в померлої жінки

У Житомирі розслідують справу щодо приховання діагнозу на коронавірус в померлої жінки

У Житомирі місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо неналежного виконання медичними працівниками службових обов’язків під час лікування хворого на коронавірус пацієнта.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби прокуратури.

Нагадуємо, що 10 червня 2020 року з’явилася інформація про те, що в Житомирі зареєстрували ще один летальний випадок від коронавірусної інфекції. Від цього захворювання померла 51-річна жителька обласного центру. Це вже другий летальний випадок у м. Житомирі. Раніше, 6 червня, від ускладнень, спричинених COVID-19, померла 69-річна житомирянка. Жінка мала супутні захворювання, тому хвороба протікала тяжко.

У середу, 10 червня 2020 року, Житомирської місцевою прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про неналежне виконання медичними працівниками своїх професійних обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого (ч.1 ст. 140 КК України).

Відео дня

Наразі кримінальне провадження скеровано до Житомирського відділу поліції для проведення досудового розслідування. 

Житомирською місцевою прокуратурою, у ході опрацювання інформації, розміщеної на місцевому інтернет-сайті, встановлено в діях медичних працівників одного із медичних закладів ймовірне неналежне виконання своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки, а саме, смерть пацієнтки. 

Представники управління охорони здоров’я Житомирської міської ради повідомили, що 51-річна пацієнтка раніше двічі знаходилася на лікуванні у нейрохірургічному відділенні обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського, з 18.05.2020 по 29.05.2020 та з 02.06.2020 по 05.06.2020. 

Після встановленні її, як контактної особі, в неї 3 червня було взято аналіз для ПЛР-діагностики та наступного дня отримано позитивний результат.

Незважаючи на це, вона була виписана з обласної лікарні без повідомлення про наявність в неї коронавірусної інфекції. Ввечері цього ж дня стан здоров'я жінки погіршився і була викликана бригада швидкої допомоги. Пацієнтка з судомами була доставлена о першої годині ночі 6 червня в Житомирську міську лікарню №2, але в зв’язку з тим, що у приймальному відділенні при опитуванні щодо контактів з інфікованими на коронавірус була надана негативна відповідь, її було госпіталізовано в неврологічне відділення з діагнозом «судомний синдром», де наступного дня вона померла.

В медичних документах, а саме в виписки з обласної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського інформація про наявність інфікування в померлої відсутня.

Дану подію в управління охорони здоров’я Житомирської ОДА поки що не коментують. Більш детальну інформацію ми зможемо отримати завтра на черговому брифінгу в Житомирській ОДА щодо епідемічної ситуації на Житомирщині стосовно захворюваності на коронавірусну інфекцію та карантинних заходів.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (5)
  • Людмила Коржик

    Оце правільно давно треба було
  • Николай Латко

    Не дай Боже захворіти в цій країні. Надія тільки на себе
  • Николай Латко

    Ге
  • Oksana Samoylenko

    Да санитарку......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:25 Четверо бердичівлян втратили понад 65 тисяч гривень через шахрайські схеми 17:00 Стартапи Житомирщини можуть отримати до $50 000 гранту від УФС та WNISEF 16:40 У Тетереві поблизу пішохідного мосту помітили жовту піну - екологи взяли проби води 16:20 Незаконна риболовля на річці Ірша: два чоловіки ловили рибу сітками Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 16:00 У Житомирі листоноша присвоювала пенсії, субсидії і гроші за періодику 15:39 На фронт від Житомира передали обладнання на понад 232 тисячі гривень 15:20 Героїчно загинув 23-річний житомирянин Владислав Горбач 15:00 Штрафи для ухилянтів збільшать 14:40 На Коростенщині пройшли тактико-спеціальні навчання по гасінню лісових пожеж photo_camera 14:40 На об'їзній Коростишева - ДТП з потерпілими, рух ускладнено! 14:20 У п'ятницю в Україні очікується зниження температури повітря - синоптик 14:00 У струмку у провулку Корбутівському відібрали проби води - можливе забруднення 12:39 Пропонуємо працевлаштування для ветеранів, - Мінсоцполітики 12:20 На перехресті вулиць Грушевського та Князів Острозьких до суботи не працюватиме світлофор 12:00 В ОВА підписали меморандум, що сприятиме швидкому розмінуванню потенційно небезпечних територій Житомирщини 11:40 Депутат парламенту Естонії Крісто Енн Вага відвідав Житомир в рамках благодійного велопробігу з Таллінна до Києва photo_camera 11:20 У Житомирі вирішили не запускати фонтани цього літа 11:00 Допоможіть у розшуку безвісно зниклого 65-річного жителя Бердичівського району 10:40 Відомі результати обласного етапу всеукраїнського відкритого заходу з авіамодельного спорту в класах повітряних зміїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up