У Житомирі разом із консультантами німецького банку обговорили масштабний проект поводження із ТПВ в області

У Житомирі разом із консультантами німецького банку обговорили масштабний проект поводження із ТПВ в області

Питання створення масштабного обласного проекту у сфері поводження з побутовими відходами обговорили т.в.о. голови ОДА Ярослав Лагута та Консультанти Банку розвитку KfW (Німеччина) Бернхард Шенк та Олександр Шумельда.

Зустріч пройшла сьогодні, 25 липня, - повідомляє пресслужба ОДА.

За словами т.в.о голови ОДА, Житомирщина зацікавлена у розробці обласного проекту щодо поводження з побутовими відходами, тим більше за підтримки фахівців у цьому напрямку.

«Ми розуміємо проблематику, але наразі єдиної централізованої програми для Житомирщини по переробці сміття, яка включала б логістику, транспортування та переробку, немає. Тому нам безумовно цікавий ваш досвід в першу чергу з організації цього процесу. Ми зацікавлені в такій співпраці, починаючи з розробки моделі організаційної, тому що технології переробки сміття існують різні і підходи до цього процесу нам зрозумілі. Нас більше цікавить питання організації та фінансування – зробити цю відповідальність солідарною для маленьких громад. Нам потрібна допомога у розробці деталізованого плану, особливо в контексті децентралізації. Адже Житомирщина є першою в Україні як за кількістю створених громад, так і за якісними показниками», – наголосив Ярослав Лагута.

Відео дня

Як зазначив Бернхард Шенк, основним завданням наразі є проведення дослідження в Україні, зокрема у м. Житомир та області, стосовно потенціалу запровадження заходів по поводженню з побутовими відходами.

«Банк розвитку KfW – це державний інвестиційний банк, який працює від імені Уряду Німеччини. І він інвестує кошти в різні проекти у країнах-партнерах. Зазвичай банк інвестує в проекти щодо поводження зі сміттям. Приємно, що і місто, і область зацікавлені у розробці такого проекту. Ми у різних країнах стикаємось із тим, що рівень обізнаності жителів низький, рівень співпраці між муніципалітетами теж невисокий. Після того, як укладається угода про запровадження такого проекту в області, банк пропонує допомогу у розробці технічних, інституційних аспектів, а також у фінансових питаннях, які стосуються поводження із ТПВ», – розповів Бернхард Шенк.

Наразі представники Банку розвитку KfW працюватимуть над збором статистичної інформації щодо ситуації із кількістю полігонів та несанкціонованих сміттєзвалищ побутових відходів, які є на території Житомирщини. Також ОДА надасть попередні напрацювання та плани, які були розроблені для вирішення проблеми із утилізацією сміття у громадах області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up