У Житомирі незабаром мають з'явитися перші електробуси

У Житомирі незабаром мають з'явитися перші електробуси

Про це під час брифінгу 18 квітня повідомив житомирський міський голова Сергій Сухомлин, анонсувавши приїзд делегації з Китаю.

"У багатьох містах України, починаючи з 90-х років, у зв'язку з нестачею фінансування простежувалася тенденція відмови від комунального громадського транспорту й перехід на приватних перевізників, – розповідає міський голова Сергій Сухомлин. – Я в жодному разі не проти приватних перевізників, але прийшов час містам інвестувати у комунальний транспорт, щоб забезпечити комфорт і безпеку при пересуванні людей містом і рівний доступ всіх пільгових категорій до комунального транспорту".

Також, як повідомив мер, у вівторок до Житомира приїхала китайська делегація від заводу "Ankai", який працює з європейськими заводами. Це вже друга делегація, котра протягом кількох днів вивчатиме можливість збирання електробусів у Житомирі.

"Питання не тільки у збірці електробусів у Житомирі, - наголошує мер. – Необхідно правильно побудувати мережу, забезпечити електробуси зарядними місцями".

Відео дня

Після приїзду делегації міськрада оголошуватиме тендер на поставку перших двох тестових електробусів.

"Є кілька пропозицій. П'ять китайських заводів готові постачати електробуси в Житомир, але, знову-таки, пріорітет надаватиметься тим заводам, які готові організувати збірку й обслуговування цих автобусів у Житомирі".

Міський голова визнає, що порівняно з дизельними та газовими автобусами, електробуси – дорожчі, але з точки зору вартості експлуатації – у електробусів вона значно нижча, ніж у дизельного автобуса. Крім того, електробуси – екологічно чистий транспорт.

Анастасія Кузьмич

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up